Грач все одно буде брати участь у виборах

Середа, 6 березня 2002, 14:44
Кримський спікер Леонід Грач заявляє про те, що буде брати участь як кандидат у депутати на виборах до Верховної Ради Криму.

Як заявив спікер журналістам, він вже подав апеляцію в Апеляційний суд Криму на рішення Центрального суду Сімферополя, що відхилив його касаційну скаргу Верховного Суду України з приводу зняття його з виборів.

Зі слів спікера, він збирається вчинити відповідно букві закону і сказав: "Я хочу один раз всім показати, який це складний для простого громадянина, практично неможливий шлях, пройти всю процедуру судових інстанцій, захистити свої конституційні права, але я це все від початку до кінця пройду".

Кримський спікер, відповідаючи на докори деяких політиків, що Грач після свого зняття з реєстрації робить усе, щоб зірвати вибори в Криму (заяви Грача на мітингу, що вибори відбудуться, тільки якщо у них буде брати участь Грач і його блок - УП), спікер зазначив, що ці політики дуже бояться рішення народу, яке буде прийняте на виборах 31 березня, і бояться свого політичного фіаско, і тому драматизують ситуацію зі зривом виборів. "Потрібно розуміти, що таке зрив виборів, і що таке право громадян піти або не піти. Тому зриву виборів ніякого не буде", - сказав Грач.

Пославшись на дані соціологічного опитування, Грач зазначив, що навпаки після рішення суду про зняття його з виборів, активність виборців підвищилася. З його слів виборці заявляють про те, що підуть на виборчі дільниці і тим самим не дадуть сфальсифікувати вибори. У той же час Грач не захотів дати свою оцінку з приводу того, що ще декілька судів у Криму розглядають питання про зняття ще декількох кандидатів з виборів.

"Кожний кандидат у депутати нехай захищає свої права, передбачені Конституцією і законами України, і нехай спробує у наш час їх захистити", - прокоментував Грач.

Кримський спікер не захотів особливо коментувати подію зникнення документів кандидатів у депутати і порушення карної справи у зв'язку з цим. Різко зазначив, що на його думку, у правоохоронних органів в Криму ще є чимало роботи, ніж займатися цією історією.

У той же час він зазначив, що у цього є політичний присмак. І з роздратуванням сказав, що загін спеціального призначення міліції "Беркут" повинні бачити бандити, а не люди, які знаходилися у приміщенні Верховної ради Криму.

Грач ще раз закликав всіх політиків заспокоїти загальну ситуацію у Криму і дати можливість, щоб у Криму царював закон. З його слів необхідно, "щоб згідно цьому закону Головним суддею був виборець Криму. Це єдиний суддя, який 31 березня поставить всі крапки над і".

На питання про те, як він ставиться до вимоги голови Кримського Виборчкому, замінити частину членів Виборчкому, яка саботує роботу комісії, Грач порадив Полякову почитати закон, в якому написано, в яких випадках міняються члени Виборчкому.

Українська правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування