Матюки Кучми підняли рейтинг Морозу

Середа, 6 березня 2002, 16:17
Соціалістична партії України твердо посідає 3 місце в рейтингу партій і блоків учасників виборчого процесу.

Про це в ході прес-конференції у місті Черкасах сказав лідер соціалістів Олександр Мороз. При цьому він зіслався на "об'єктивну інформацію з СПУ, яка дає соціалістам стабільно 12 відсотків". За словами Олександра Мороза саме цим пояснюється активізація зусиль влади та її сателітів навколо СПУ, що прагнуть якимось чином скомпрометувати цю послідовно опозиційну партію. Звідси і галас навколо рекламно-агітаційного ролику "Мат", показаного на УТ-1, всілякі заборони та обмеження агітації.

Водночас Мороз висловив сумнів, що президентський блок "За ЄДУ" набере 15 відсотків, як це заявляють його лідери. За даними, на які Олександр Мороз посилався вище "За ЄДУ" "стабільно набирає не більш чим 3,7 відсотків". Саме чим він пояснив намагання заєдистів завищити свій рейтинг у суспільній свідомості.

За словами Мороза "За ЄДУ" може розраховувати реально на близько 4 % навіть за умови залучення адмінресурсу та механізму фальсифікацій.

Мороз нагадав приклад "Партії влади" - НДП на виборах у Верховну Раду України 1998 року, коли вона набрала ледве 4,01 відсотка. "Ви ж знаєте де бралися оці 0,01 відсотка" - іронічно зазначив Олександр Мороз.

Лідер Соціалістичної партії України оптимістично оцінив шанси соціалістів на Черкащині, яка "може додати багато голосів". За його словами серед 250 кандидатів від СПУ партія розраховує на перемогу до 50 кандидатів- мажоритарників. На Черкащині це - кандидатури СПУ у Сміла, Тальному, Золотоноші.

У середу у переповненому залі відбулася зустріч лідера соціалістів з виборцями в Каневі. У другій половині дня Мороз зустрінеться з виборцями Черкас, а у вечері відбуде на Кіровоградщину, повідомляє прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...