Міліція зізнається, що її співробітники зривають листівки

Середа, 6 березня 2002, 19:48
"Міністерство внутрішніх справ "перебуває поза політикою і не дозволить себе й надалі втягувати у політичну боротьбу, а кожен працівник органів внутрішніх справ, як громадянин України, має право на своє волевиявлення під час голосування", йдеться у заяві центру громадських зв'язків МВС України.

"Останнім часом представники окремих політичних сил та партій у своїх публічних виступах намагаються звинуватити працівників органів внутрішніх справ у начебто небажанні реагувати на ті чи інші правопорушення, які виникають у ході передвиборчої кампанії, їх неадекватній оцінці або навпаки – незаконному втручанні у виборчий процес. Центр громадських зв'язків МВС України категорично відкидає такі звинувачення.

З метою забезпечення охорони громадського порядку, безпеки кандидатів у депутати, їх помічників і членів їх сімей у Міністерстві внутрішніх справ та його підрозділах на місцях діють оперативні штаби та спеціальні комісії, які забезпечують негайне реагування на будь-які повідомлення про правопорушення, пов'язані з виборами. Ця робота перебуває під постійним контролем керівництва Міністерства.

З початку виборчої кампанії на адресу органів внутрішніх справ надійшло сто сім повідомлень про такі правопорушення. За кожним з них забезпечується здійснення ретельних перевірок, а матеріали за їх результатами направляються до Центральної виборчої комісії для відповідного реагування та негайно доводяться до громадськості через засоби масової інформації", йдеться у заяві.

Міліція вказує на "непоодинокі випадки, коли представники тих чи інших партій і блоків з метою отримання сумнівних політичних дивідендів вдаються до різних інсинуацій та розповсюдження завчасно викривлених відомостей". До таких випадків МВС відносить "повідомлення про начебто "погром" окремих виборчих штабів у Києві та обшук їх приміщень міліцією". "Як показала перевірка, насправді було пошкоджено двері у приватній квартирі одного з керівників виборчого штабу. В іншому випадку - зникла побутова техніка з офісу приватного підприємця, довіреної особи кандидата в депутати. В обох випадках міліція здійснювала огляд приміщень згідно з відповідним законодавством у присутності свідків", пишуть автори заяви.

Що стосується участі міліції у знищенні листівок та плакатів, то тут міліція нагадує про закон, який "забороняє розповсюджувати друковану продукцію без зазначення місця друку, тиражу, надання зразків до відповідної виборчої комісії та розміщувати її у невстановлених місцях".

ЦГЗ повідомляє, що за фактом нападу у Донецькій області на народного депутата Валентина Зубова порушено кримінальну справу, триває розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування