Іванчук розігрався

Четвер, 7 березня 2002, 10:20
Свою другу перемогу на шаховому турнірі в іспанському Лінаресі здобув український гросмейстер Василь Іванчук. У партії десятого туру львів'янин білими переграв господаря змагань Вальєхо. Пішовши у глуху оборону Вальєхо сподівався на свою чергову нічию, але захиститися іспанцеві не вдалося. Василь пожертвував фігуру і отримав перемогу.

Взагалі друге коло турніру проходить під знаком результативних партії на відміну від першої половини. Якщо за все перше коло було зафіксовано лише 5 перемог одного з суперників, то в трьох турах другої половини турніру таких партій вже 6, при трьох нічиїх.

Так, в десятому турі, окрім перемоги українця, своєю перевагу над суперником довів англієць Майкл Адамс, який також білими виграв у Олексія Широва (Іспанія).

Єдину нічию туру було зафіксовано в протистоянні грандів світових шахів, де лідер - росіянин Гаррі Каспаров - зіграв чорними внічию з індійцем Вішванатаном Анандом. Руслан Пономарьов цей тур пропускав.

Тепер слідом за Каспаровим, у якого 5 очок після 8-ми партій, розташувалися Пономарьов (8 партій), Ананд і Іванчук (по 9) які мають по 4,5 очка. По 4 очка у Адамса (8) і Широва (9), 3,5 - у Вальехо (9). У 11-му турі Іванчук зустрінеться з Каспаровим, а Пономарьов з Шировим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування