Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ Деркача вимагають від Кучми звільнити Марчука

Четвер, 7 березня 2002, 11:21
Керівники газети "Киевский телеграф", телекомпанії "Ера" й інтернет-видання "Версии.com" оприлюднили звернення до президента країни Леоніда Кучми з вимогою звільнити з посади секретаря Ради національної безпеки і оборону країни Євгена Марчука.

У звертанні журналісти наводять витримки з рішення суду міста Турина (Італія) від 5 березня цього року зі звинуваченнях у причетності до торгівлі зброєю Дмитра Стрешинського. Згідно з цими цитатами, Марчук "взяв на себе роль ініціатора й організатора злочинної групи", яка була створена у 1991-1992 роках і провела "як мінімум 8 незаконних операцій" у ряді країн, у тому числі в Україні, Франції, Австрії, Бельгії.

При цьому, стверджують журналісти, мова йде про контракти з українською фірмою "Прогрес" (яка на той час знаходилася у системі СБУ), а також з білоруськими фірмами "Беларусінторг" і "Беларусвнєшєкспорт".

"Рішення Туринського суду не дає пану Марчуку ні морального права залишатися на посаді, ні можливості належним образом виконувати службові обов'язки", - йдеться у зверненні.

Документ підписали голова правління інформаційно-видавничої групи "Телеграф" Максим Павленко, головний редактор газети "Киевский телеграф" Сергій Мустафін, генеральний продюсер "ДНД продакшн", генеральний директор телекомпанії "Ера" Юрій Захарченко, головний редактор інтернет-видання "Версии.com" Олександр Юрчук.

Водночас, сам Марчук раніше неодноразово заявляв, що спроби ряду ЗМІ звинуватити його у причетності до торгівлі зброєю - реакція на дії РНБО з наведення порядку у діяльності ряду комерційних структур.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування