Додому повернулися не всі...

Четвер, 7 березня 2002, 13:38
Зимові Олімпійські Ігри в Солт-Лейк-Сіті закінчилися вже майже два тижні назад, проте дивувати українські олімпійці продовжують і нині. Після невдалого виступу збірної України, яка не завоювала жодної нагороди на перших Іграх тисячоліття, прийшла ще одна не надто приємна новина. Українська саночниця львів'янка Орислава Чухліб не повернулася з США.

Про цей факт, стало відомо лише в четвер, хоча українські спортивні чиновники, швидше за все знали про нього ще раніше. Ще в Чікаго, де українська збірна робила пересадку на рейс у Франкфурт-на-Майні, Чухліб передала свій квиток через подругу тренерам і зникла. Ніяких новин від неї поки що немає . Мовчать і батьки, відмовляючись від будь-яких коментарів. Вони лише сказали, що на Україні до їх дочки погано ставилися, як до спортсменки, може, на чужині їй пощастить.

Проте Орислава за два дні до від'їзду в Солт-Лейк-Сіті ще точно не знала, поїде чи ні. Така ж картина була на попередній Олімпіаді, коли їй відмовили в останній момент. Стосовно виступу Орислави Чухліб в Сол-Лейк-Сіті, то він не є надто успішним - лише 20-те місце. Але попри все, це ганебний факт саме для держави, яка не може забезпечити своїм спортсменам гідних умов. До того ж, це прецендент для України. Вперше український спортсмен відмовився повертатися нам Батьківщину після змагань.

Ось вам і гучні заяви президента НОК України Федоренка, про те що в українців не було проблем з фінансуванням. Якщо така тенденція збережеться й надалі, то на наступній Олімпіаді Федоренку разом з прем'єр-міністром Кінахом, який відповідав за підготовку спортсменів до зимових змагань, доведеться самим сідати в сани і боротися за медалі.

За інформацією РТР-спорт

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування