УП трактувала невірно - Литвин взагалі не їв на зустрічі з Олбрайт

Четвер, 7 березня 2002, 13:47
Радник президента України Андрій Фіалко вважає, що "Українська правда" у статті Олбрайт: Кучмі важливо, що про нього думають в Вашингтоні
невірно потрактувала зустріч президента країни Леоніда Кучми і глави його адміністрації Володимира Литвина з колишнім державним секретарем США Мадлен Олбрайт.

Коментуючи в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна цю публікацію, Фіалко сказав: "На жаль, інформація містить багато неточностей, які у своїй сукупності спотворюють зміст того, що відбувалося".

Зокрема, за його словами, Олбрайт мала зустріч з президентом України, але не обід, як про те повідомляється.

Говорячи про обід з главою адміністрації президента Литвином, Фіалко зазначив, що "це був тривалий захід, що тривав майже 2 години замість запланованих 45 хвилин, але не тому, що, як натякають ЗМІ, Литвин їв надто повільно, він взагалі практично нічого не їв, не тому, що було повільним обслуговування, не тому, що хтось намагався затягнути час, а виключно тому, що американській стороні була цікава бесіда".

"Було багато питань від Олбрайт і супроводжуючих її осіб, були цікаві і змістовні відповіді Володимира Литвина", - сказав Фіалко.

"Взагалі Олбрайт не схожа на людину, яка з пристойності буде слухати те, що їй не цікаво. Ініціативою бесіди фактично володіла американська сторона", - сказав радник президента.

Він також відзначив неточність трактування реакції української сторони на резолюцію, підготовану в Конгресі США. Президент це питання взагалі не ставив, заявив Фіалко, "і якщо його і ставив глава адміністрації, то мимохідь".

Фіалко стверджує, що, зі свого боку, торкнувся цього питання, але зовсім в іншому контексті. "На жаль, часто в Україні внаслідок слабості демократичних інститутів питання намагаються вирішувати не в самій Україні, а залучають для цього іноземні чинники", - передав він суть свого висловлювання.

Радник президента повідомив, що поцікавився у Олбрайт, чи уявляє вона ситуацію, за якої, наприклад, під час підрахунку голосів у Флоріді на президентських виборах демократи звернулися б до ООН або до ОБСЄ, а також до законодавчих органів низки країн із закликом вчинити тиск на владу США і втрутитися в ситуацію. Питання виявилося риторичним, додав він.

Фіалко висловив жаль з приводу того, що "такі неточності, незалежно від того, чи є вони результатом висловлювання Олбрайт або їх довільного трактування в ЗМІ, спотворили дійсне значення переговорів, зустрічей президента і глави адміністрації з Олбрайт, які загалом були цікавими і насиченими".

P.S. Чекайте на комментарі УП.



_________________
NB: Про те, як би Фрейд витлумачив вітчизняні політичні скандали, як використовують соціологію, щоб "мочити" Ющенка, чому Кучма соромиться "За ЄдУ", які наслідки матиме тимчасова відпустка Омельченка, читайте в новому політичному проекті П.П.П.


__________________
NB. Про те, як і хто розігрує "російську карту", у кого який адмінресурс, хто може допекти Кисельова, про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, скільки журналістів йдуть у парламент, під яку музику виходить до виборців Кучма, про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News