Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Юлії Тимошенко наздогоняє та випереджає феноменальних "Жінок за майбутнє", свідчать соціологи

Четвер, 7 березня 2002, 16:42
Лідери передвиборчих перегонів не змінюються - за даними паралельного опитування, яке провели Центр політичних та електоральних досліджень "Соціс" та Київський міжнародний інститут соціології, перша трійка: "Наша Україна", КПУ та СДПУ (О).

Дослідження проводилося в межах експерименту, ініційованого Центром політичних досліджень та конфліктології. "Соціс" та КМІС використовували ідентичну анкету та свої власні методики дослідження громадської думки. Всеукраїнські опитування проводилися 22-26 лютого, в них взяли участь по 2200 респондентів. Похибка – не більш 3%.

Отже, були отримані наступні результати: лідером перегонів залишається виборчий блок Віктора Ющенка "Наша Україна" (19,6% у "Соціс", 19,3% у КМІС). На другому місці – КПУ (17,4% та 18,1% відповідно). Треті – об'єднані есдеки з 9,5% та 9,1% відповідно.

Блок "За єдину Україну" мертво стоїть на своїх показниках: 4% в "Соціс" та 4,7% у КМІС. На певній межі знаходяться "Зелені" – "Соціс" їм дає 4,5%, а КМІС – лише 3,7%.

До ПЗУ наближаються соціалісти з 3,4% в обох соціологічних службах. Далі – блок Юлії Тимошенко з 2,7% та 2,3%.

"Жінки за майбутнє" потерпають від страшенного падіння електорального рейтингу, тепер цій політичній силі дають або 1,8% ("Соціс"), або 2,4% (КМІС). Трошки більше одного відсотку має ще одна політична сила з жіночим обличчям – Блок Наталії Вітренко має на цей час 1,5% та 1,2% відповідно.

Не визначилися зі своїми уподобаннями 24,9% виборців – за "Соціс", та 27,2% - за даними КМІС.

За припущеннями соціологів на день виборів ці цифри зможуть значно вирости, адже ті, хто зараз не можуть визначитися із своїми політичними уподобаннями, 31 визначаться зі своїм вибором. Тож, за припущенням, наприклад, Володимира Паніотто (КМІС) блок "Наша Україна" реально може набрати 25%-30% голосів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування