Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Тимошенко розчарований своїм результатом на виборах

Понеділок, 1 квітня 2002, 00:45
Керівник штабу Блок Юлії Тимошенко Олександр Турчинов вважає, що на цих парламентських виборів їх мали б підтримати 12-15% виборців. При цьому він послався на дослідження, проведене на замовлення штабу блоку у день голосування.

Водночас Турчинов зауважив, що ці вибори "програла влада". "Провладні сили з терором і адмінресурсом мають підтримку не більше 17% українців. Це фіаско виборчої кампанії влади", - зазначив Турчинов на прес-конференції в УНІАНІ.

Прогнозуючи конфігурацію у майбутньому парламенті, він припустив, що демократичні сили не зможуть сформувати більшість, натомість її створять СДПУ(О), КПУ, та "ЗаєдУ". "Якщо їм вистачатиме голосів для створення більшості, то вони залишать "Нашу Україну" для опозиції. Якщо не вистачить, то намагатимуться перетягнути до конструктивної опозиції", - зазначив Турчинов.

На його думку, майбутній сценарій залежатиме від того, чи зможе "За єдУ" набрати необхідних союзників у мажоритарних округах. "Якщо у них буде понад 70% мажоритарників, то вони обійдуться без "Нашої України", - припустив Турчинов.

Склад фракції "Блоку Юлії Тимошенко" він прогнозує у кількості від 23 до 40 чоловік. При цьому, якщо буде сформована пропрезидентська більшість, то опозиція не отримає посад у керівництві або комітетах. Загалом ці вибори Турчинову нагадували "бойові дії", їх підсумком він назвав те, що "населення проголосувало за демократію".

Незважаючи на песимістичний тон, Турчинов остаточно не відкидає можливості сформувати більшість з продемократичних опозиційних сил. Однак з огляду на ситуацію в мажоритарних округах вірогідність є доволі сумнівною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування