Комуністи співпрацюватимуть з опозицією, якщо вона не буде егоїсткою

Понеділок, 1 квітня 2002, 02:20
Лідер КПУ Петро Симоненко прогнозує, що більшість в новій Раді буде тимчасовою, але комуністи готові взяти на себе формування уряду. Про це він заявив вночі в понеділок в прямому ефірі телеканалу "1+1".

Коментуючи результати exit-polls, Симоненко зазначив, що КПУ ставиться до них, як і до попередніх "всіх соціологічних досліджень, які на жаль, були певною рейтингоманією". Лідер комуністів назвав ці цифри "наперед заданою програмою". Симоненко підкреслив, що КПУ відслідковує, "як навмисно відбираються в комуністів", відомості про це будуть подані для порушення кримінальних справ.

Відповідаючи на питання журналіста "1+1" щодо складу парламентської більшості, Симоненко зазначив, що більшість створиться за сприяння президента, "він буде ту ж саму політику проводити і звинувачувати Верховну Раду, свою власну більшість, яка буде тимчасовою, ситуативною, не буде довготривалою".

"Вона тільки на деякий час збереться, щоб визначитися з організаційними питаннями, а потім кожний з цих кланів буде вести боротьбу за власні фінансові інтереси", зазначив Симоненко.

Втім, за словами Симоненка, комуністи "готові взяти на себе відповідальність і запропонувати склад уряду". Крім того, КПУ готова працювати з іншими опозиційними силами, якщо вони будуть пропонувати програму змін, а не задовольняти власні потреби, зазначив лідер комуністів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування