Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ не піде на союз з СДПУ (О). Але заради імпічменту готова блокуватися навіть з Ющенком та Тимошенко

Понеділок, 1 квітня 2002, 02:49
Комуністична партія України обіцяє бути послідовною в питанні голосування по імпічменту президенту Кучмі. Як заявив лідер КПУ Петро Симоненко вночі на прес-конференції у Києві, комуністи не виключають, що до їх рішення ініціювати імпічмент "ситуативно приєднаються" блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна".

"Інціативу імпічменту підтримають ті, хто начебто діє в контексті програми президента", - зазначив він, маючи на увазі "Нашу Україну". При цьому Симоненко сказав, що відсторонення президента від влади комуністи почнуть з ухвалення законів: про імпічмент президенту, про спеціального слідчого та про спеціального прокурора.

Водночас Симоненко не дав відповіді на питання, які санкції будуть застосовані до депутата Михайла Потебенька, якщо він відмовиться голосувати за імпічмент.

Коментуючи конфігурацію майбутнього парламенту, Симоненко сказав, що буде створена тільки ситуативна більшість, при цьому він категорично відкинув можливість блокування КПУ з "олігархічними силами" - "досить тягати цю дохлу кішку", сказав він на питання про можливий альянс між СДПУ(О) і КПУ.

Симоненко також піддав критиці хід передвиборчої кампанії цього року - те, що відбувалося, "переступило межу дозволеного". "Влада і президент повинні нести відповідальність".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування