Прихід у парламент Ющенка, Литвина і Тимошенко сприятливо позначиться на економіці

Понеділок, 1 квітня 2002, 13:05
Очікувана перемога на парламентських виборах, згідно з якими серед переможців помірно опозиційний блок "Наша Україна", пропрезидентський "За Єдину Україну", а також проходження у Верховну Раду опозиційних блоків "Юлії Тимошенко" і Соціалістичної партії "позитивно вплинуть на майбутнє країни".

Таку думку висловив заступник голови правління банка "Форум" Ярослав Колесник, коментуючи попередні підсумки виборів у Верховну Раду.

Він також вважає, що значна кількість голосів, яку, як очікується, будуть мати у парламенті блоки "Наша Україна", "За єдину Україну", блок Юлії Тимошенко позитивно відіб'ється на інвестиційному іміджі країни, оскільки їх лідери відомі на заході як професійні бізнесмени.

На думку банкіра, сам факт виборів не позначиться на курсі гривні, стабільність якої визначена, передусім, позитивним зовнішньоторгівельним балансом, а також економічною ситуацією у країні загалом.

Разом з тим Колесник зазначив, що можлива девальвація гривні може бути в основному пов'язана з "проблемами Кабміну" - зокрема, необхідністю пошуку джерел для відшкодування заборгованості з ПДВ, а також зниженням прибутків металургійних підприємств.

Голова спостережної ради банка "НРБ-Україна" В'ячеслав Юткін вважає, що після виборів не буде відтоку інвестицій з країни і, можливо, вони навіть дещо збільшаться, оскільки в парламент йде більше бізнесменів і професіоналів-економістів, "для яких інвестиційний клімат, гарантованість серйозних вкладень в економічні проекти, - це основні поняття".

Тим часом він вважає, що напередодні виборів курс гривні стримувався, і не виключає можливості його коливань. Разом з тим, на думку Юткіна, до вересня курс не перевищить позначки 5,4 грн./$1, а за підсумками року - 5,7 грн./$1.

За підсумках обробки ЦВК 30,17% виборчих бюлетенів лідирують блок "Наша Україна" і Компартія, які набрали, відповідно, 20,33% і 20,16% голосів. На третьому місці блок "За єдину Україну" - 15,45%. Чотирьох процентний бар'єр долають також Соцпартія - 8,09%, Блок Юлії Тимошенко - 6,09%, СДПУ(О) - 5,74%.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування