Вибори-2002 виграв... Кучма

Понеділок, 1 квітня 2002, 15:14
Голова комітету Держдуми по міжнародних справах Дмитро Рогозін вважає, що реальним переможцем на парламентських виборах в Україні став президент країни Леонід Кучма. Як сказав в інтерв'ю журналістам у понеділок Рогозін, "єдиний переможець всієї цієї кампанії саме він".

Як пояснив депутат, жодна з трьох політичних сил, що набрали приблизно рівну більшість на виборах у Верховну Раду, не має вирішальної переваги, і всі "основні сектори впливу між ними розподілилися порівну, тобто реального переможця у цій трійці, по суті, немає". Це, вважає Рогозін, створює для Кучми поле для маневру, оскільки він у різних ситуаціях може діяти, спираючись на підтримку або правих, або Компартії.

"Я би сказав, що парламентські вибори створили плацдарм для найважчої боротьби на майбутніх на Україні президентських виборах", - відзначив голова комітету. Якщо розглядати цю перспективу, то з виборів, що відбулися учора можна зробити ще один висновок: "Поле підтримки нинішнього президента різко звужене, але поки воно ще існує".

Рогозін вважає, що на результатах парламентських виборів позначилося важке економічне становище країни, яке, зі слів депутата, "породжує два явища на Україні: з одного боку, сепаратизм і націоналізм, а з іншого, - ліву ідеологію".

Проте, нагаолосив Рогозін, для Росії не так важливо, хто переміг на виборах у Верховну Раду України, "оскільки сил і впливу у нашої країни стільки, що будь-яка Рада буде вимушена рахуватися з Росією".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування