Папа Римський видав ордени Литвину, Радченку, Дагаєву і т.д.

П'ятниця, 12 квітня 2002, 14:16
Папа Римський Іоанн Павло II нагородив урядовими нагородами представників українського уряду, які взяли активну участь у підготовці і здійсненні його офіційного візиту до України. Церемонія нагородження відбулася у п'ятницю у Києві.

Від імені Іоанна Павла II нагороди вручав у п'ятницю у Києві апостольський нунцій, посол Ватикану в Україні Микола Етерович.

Орденом святого Григорія цивільного класу і великою срібною медаллю нагороджений міністр закордонних справ, глава оргкомітету по організації візиту Анатолій Зленко, голова адміністрації президента Владимир Литвин, заступник голови адміністрації президента України Анатолій Орел, міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький.

Крім того, цим орденом нагороджений глава СБУ Володимир Радченко, міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов, керівник держуправління у справах адміністрації президента України Юрій Дагаєв, глава Львівської державної обладміністрації Михайло Гладій, Київський міській голова Олександр Омельченко.

Як відзначив після завершення церемонії нагородження Етерович, державний візит Папи Римського до України (23-27 червня 2001 року) став великою подією національного і міжнародного значення.

За словами Етеровича, візит до України Папи Римського також дістав великий міжнародний резонанс, оскільки за допомогою ЗМІ "очі всього світу були прикуті до Києва і Львова". Він відзначив, що результати візиту для України були позитивними. "Всі побачили, з яким теплом приймали українці найавторитетнішу людину в сучасному світі", - сказав нунцій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування