Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори-2002 "нечесні щодо зелених" - ПЗУ

Вівторок, 2 квітня 2002, 14:05
Партія зелених України не згодна з одержаним на виборах результатом, але не збирається оскаржувати його в суді. Про це заявив голова партії Віталій Кононов у вівторок на прес-конференції. "Я не можу погодитися з результатами відносно Партії зелених", - сказав він. (За ПЗУ проголосували 1,28% виборців).

За розрахунками ПЗУ, за ПЗУ проголосували понад 1 млн. громадян (за результатами ЦВК - близько 215 тис.).

Кононов розцінює цей результат як "політичну розправу з ПЗУ за її позицію". Він наголосив, що Партія зелених ні з ким не блокувалась, "вела свою лінію". За словами Кононова, механізм розправи суто адміністративний. Він повідомив, що у виборчу ніч йому пропонували відмовитися від частини відсотків на користь інших, оскільки ПЗУ все одно не проходить до парламенту.

Кононов розцінив вибори-2002 як "нечесні щодо зелених".

Він також додав, що чомусь соціологічні дослідження, які були проведені раніше, справдилися стосовно усіх партій та блоків, але чомусь не справдились стосовно ПЗУ. Він не допускає, що рейтинг ПЗУ міг сильно знизитись.

Кононов пообіцяв, що ПЗУ всі документи стосовно ходу виборів передасть до ОБСЄ, Європейської федерації партій зелених та Парламентської Асамблеї Ради Європи.

За словами Кононова, ПЗУ залишається партією, вона нікуди не дінеться, як не дінуться екологічні проблеми. Він також сказав, що сьогодні він задоволений, що йому не треба відповідати на питання, з ким ПЗУ блокуватиметься в парламенті. За його словами, зелені втратили тільки трибуну, і вони продовжуватимуть працювати і особливо активно в регіонах. "Ми працюємо в андеграунді 10 років, і те, що ми не потрапили до Верховної Ради, можна розглядати як 4-річну передишку". За його словами, головна помилка партії у тому, що вони не змогли донести до виборців свою ідеологію.

Кононов також повідомив, що в останній день роботи сесії ВР України Партія зелених готує "гідне завершення роботи в Верховній Раді". "Нам буде, що показати", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...