МЗС України вказує на колоди в чужих очах

Вівторок, 2 квітня 2002, 14:44
МЗС України закликає українських і іноземних представників ЗМІ до "обережності в коментарях", що стосуються того, що уряд або органи виконавчої влади не створили рівних або необхідних умов для проведення виборів в Україні.

"Згідно з новим виборчим законом, це не є справою виконавчої влади", - підкреслив на брифінгу у вівторок офіційний представник МЗС України Ігор Долгов.

Представник МЗС відзначив, що "недоліки, виявлені під час виборів в Україні, на жаль, характерні не тільки для української демократії". "Не хочеться посилатися на вибори в інших країнах і коментарі офіційних представників цих країн, але і там не все було гладко", - сказав Долгов.

За його словами, всі недоліки, відзначені українськими і іноземними спостерігачами під час виборів, головним чином торкаються технічного забезпечення виборів - зокрема, критиці піддано брак кабін, а також черги виборців, на ділянках.

Як повідомлялося прес-секретар американського державного департаменту Філіп Рікер заявив, що США "розчаровані тим, що український уряд не діяв в енергійнішій формі, щоб забезпечити всім політичним партіям рівні можливості".

Раніше із заявою про характер голосування в Україні выступила ОБСЄ.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування