Влада не має підтримки населення – Тимошенко

Вівторок, 2 квітня 2002, 15:22
Результати парламентських виборів 2002 року засвідчили, що влада не має підтримки населення, заявила сьогодні лідер однойменного виборчого блоку Юлія Тимошенко на прес-конференції, присвяченій підсумкам виборів 2002 року.

За словами Тимошенко, одним із головних висновків нинішньої виборчої кампанії є те, що "команда, яка нині знаходиться при владі, катастрофічно програла". На її думку, ті 12% відсотків, які здобула влада в особі блоку "За єдину Україну!", є результатом, отриманим під тиском, залякуванням та внаслідок фальсифікації.

Тимошенко зауважила, що ці відсотки значним чином здобуто "у в'язницях, СІЗО, лікарнях, на дільницях, повністю підконтрольних та підзвітних владі", на яких голосували військовослужбовці, працівники режимних установ тощо. Крім того, блок "За єдину Україну!" отримав такий результат на виборах, "безумовно, завдяки донецькій команді", яка "безмежно" порушувала законодавство. Тому, на переконання Тимошенко, "ці 12% категорично не можуть бути свідченням перемоги команди, яка знаходиться при владі".

1 квітня уночі першими до ЦВК надійшли дані про результати голосування з закритих виборчих дільниць, що знаходяться у місцях позбавлення волі (0,15% від загальної кількості бюлетенів).

Як повідомив голова ЦВК Михайло Рябець, на цих дільницях результати виборів такі: за блок "За єдину Україну!" проголосували 52,93% виборців, блок "Наша Україна" - 11,43%, КПУ - 10,12%, СПУ - 5,15%, блок Юлії Тимошенко - 3,6%, СДПУ(О) - 2,5%.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News