МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ В РУКАХ ЮЩЕНКА, ВВАЖАЄ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 2 квітня 2002, 18:07
Юлія Тимошенко вважає, що Віктор Ющенко зараз володіє "золотою акцією" на формування парламентської більшості і від його рішення залежить подальший розвиток України.

Як заявила Тимошенко на прес-конференції у вівторок, її блок разом з "Нашою Україною", Соцпартією та мажоритарниками може сформувати більшість у парламенті та "почати працювати разом для зміни команди при владі".

Другий варіант за Юлією Тимошенко – це рішення Ющенка підтримати владу. Зараз "Наша Україна", за її словами, поки "коливається". При цьому Тимошенко не виключає, що її пропозиції до Ющенка можуть залишитися без відповіді.

У випадку, якщо буде сформована пропрезидентська більшість, то, на думку Тимошенко, буде обговорюватися не зміна уряду, а формування керівництва Верховної Ради. Хоча при цьому вона не виключила, що "в пакеті" домовленостей можуть бути змінені деякі міністри.

Тимошенко не вважає, що у випадку формування пропрезидентської більшості прем'єром, а потім і наступником президента стане Олег Дубина чи Сергій Тігіпко. "Дубина і Тігіпко самі такі чутки й поширюють, оскільки нікому іншому таке й в голову прийти не могло", - зазначила вона в інтерв'ю журналістам.

"Леонід Данилович мало дбає про наступника, він швидше дбає про третій термін. Треба добре знати Леоніда Даниловича, щоб розуміти, що його жоден наступник не влаштує", - додала вона.

На думку Тимошенко, будь-який наступник, який починає робити самостійні кроки, відразу опиняється в опалі. "Чим не наступник був Віктор Андрійович для Леоніда Даниловича, якщо б він хотів бачити когось позитивного для України і для себе особисто?", - риторично запитала вона.

У випадку створення пропрезидентської більшості влада робитиме все, щоб "потрошку" нівелювати рейтинг Ющенка. Сам Кучма піде на третій президентський термін, припустила Тимошенко. "І в оточенні [президента] ідеться про це, і Волков неодноразово висловлювався на цю тему в ЗМІ". "Тому і Тігіпко, і Дубина відпочивають", - констатувала вона.

На думку Тимошенко, спікером Верховної Ради у випадку створення пропрезидентської більшості може стати Володимир Литвин чи Іван Плющ.

За словами Тимошенко, у другому варіанті, при створенні більшості силами "Нашої України", БЮТи, Соцпартії і деякими мажоритарниками, Україна "отримує всі шанси, щоб перемагати".

Тимошенко не стала прогнозувати розподіл посад у парламенті та уряді за такого сценарію, оскільки це має бути предметом домовленостей між вказаними силами. Водночас вона додала, що "безумовно, Віктор Андрійович буде претендентом на посади".

Читайте також про враження Тимошенко від виборів-2002:

Тимошенко: Комплімент можу сказати тільки собі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News