Литвин, Кінах і глави місцевих адміністрацій мають піти у відставку - Томенко

Вівторок, 2 квітня 2002, 22:47
Глава Адміністрації Президента Володимир Литвин, прем'єр-міністр Анатолій Кінах, а також голови обласних та районних адміністрацій, у регіонах яких блок "За єдину Україну!" програв вибори, мали б написати заяву про звільнення у зв'язку з недовірою українського народу. Про це заявив сьогодні директор Інституту політики Микола Томенко в інтерв'ю УНІАН.

На думку Томенка, результати виборів-2002 свідчать про недовіру більшості громадян України політиці нинішньої влади. Він зауважив, що "від повного фіаско владу врятували лише вибори за мажоритарними округами, які у недемократичній бідній країні не можуть бути демократичним волевиявленням".

На думку Томенка, з політичної та моральної точок зору було б правильно, щоб усі представники влади, в тому числі глава Адміністрації Президента Литвин та прем'єр-міністр Кінах зробили відповідний висновок щодо висловленої їм недовіри. "Якщо сума популярності діючого Президента, глави адміністрації, прем'єр-міністра та усіх голів обласних та районних адміністрацій становить лише 12% (які до того ж, на думку Томенка, є значною мірою завищеними), то ці посадовці мали б одразу написати заяви про своє звільнення з посад", - зазначив він.

Томенко також вважає, що в "українське політичне звичаєве право" треба запровадити норму "відставка за результатами виборів".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування