Новий парламент стане розчаруванням для Заходу - Guardian

Середа, 3 квітня 2002, 11:18
"Реформісти та союзники українського президента Леоніда Кучми розпочали розхоплювати собі можливих партнерів в українському парламенті нового скликання - по тому як виборці в Україні не спромоглися обрати політичну силу, яка б мала чітку більшість у Верховній Раді," пише британська газета "Guardian".

"Guardian" далі наводить слова прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха, який каже, що складна парламентська система в Україні навряд чи зробить можливим запровадження реформ Конституції, за якими нинішній президент України зможе піти на третій термін перебування на посаді.

Британський часопис нагадує читачам, що президент України Леонід Кучма, чия політика "дозволила розквітнути корупції у країні і призвела до стаґнації в економіці", має завершити свою президентську кар'єру 2004 року, по двох президентських термінах.

"Опозиційна діячка Юлія Тимошенко у свою чергу заявляє, що докладе зусиль для створення коаліції, яка б здійснила потужний тиск на 63-річного президента, щоби той пішов з політичної сцени назавжди. У той саме час українські власті зазнали гострої критики з боку опозиції та міжнародних спостерігачів за втручання у перебіг виборів, проте Вашинґтон офіційно не назвав ті вибори нечесними".

"Guardian" пише, що розділений новий український парламент стане певним чином розчаруванням для Заходу, який сподівався на створення у Верховній Раді потужної прореформістської більшості, яка може прорвати "застій консервативного керівництва президента Кучми".

ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування