Після виборів Росія побудує міст в Україну. По ньому покатається і блок Ющенка

Середа, 3 квітня 2002, 14:49
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін "абсолютно упевнений", що з обранням нового складу Верховної Ради українсько-російські відносини будуть зміцнюватися і покращуватися.

"Ми, в Росії, будемо працювати з тим парламентом, який обраний українським народом", - заявив Чорномирдін у середу в Києві, додавши, що двосторонні відносини після обрання нової Верховної Ради "зміняться тільки в кращий бік".

"Інших результатів бути не може", - додав він, нагадавши, що між двома державами підписаний основоположний "великий договір", а також ряд інших угод.

Коментуючи на прохання журналістів можливість ігнорування Москвою фракції "Наша Україна" в зв'язку із заявами деяких російських політиків про наявність в блоці сил, налаштованих проти українсько-російських відносин, Чорномирдін заявив, що про такі заяви не чув. Він назвав подібне припущення "дурістю", ще раз підкресливши, що Росія буде співробітничати з парламентом, обраним українським народом.

"Ми будемо вибудовувати великий широкий міст з двостороннім рухом для співпраці з українським парламентом", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, що він нового побачив для себе в ході виборчої кампанії, російський посол заявив, що його "просто приголомшила відвертість" в ході проведення цих виборів, зокрема, при проведенні голосування.

Зазначивши, що він як і ряд інших російських дипломатів був спостерігачем на 3 виборчих дільницях, Чорномирдін підкреслив, що "такого розкриття", яке було в ході цих виборів, він не бачив ніде.

Чорномирдін визнав, що, можливо, в ході голосування були "відхилення організаційного плану". У зв'язку з цим він зазначив, що в ході відвідування ним однієї з виборчих дільниць було зроблене одне зауваження з приводу голосування в зв'язку з тим, що "бабуся з дідусем разом голосували в одній кабінці". У зв'язку з цим посол пожартував, мовляв "як же дідусь без бабусі може бути".

Відповідаючи на питання з приводу можливої конфігурації політичних сил в новому парламенті, посол зазначив, що це будуть визначати самі депутати. "Головне, щоб це було націлене на роботу, на творення, поліпшення всього того, що було зроблено до 31 березня", - сказав Чорномирдін, додавши, що "цього чекають люди".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування