Грабіжники, які вкрали у німецькому банку 200 тисяч євро, затримані

Середа, 3 квітня 2002, 17:28
Грабіжники німецького банку, що вкрали 200 тис. євро. та захопили заручницю, затримані у Рівненській області. Жінку звільнено, повідомив начальник прес-центру СБУ Олександр Скрипник.

"Операція завершилася успішно шляхом мирних переговорів", - сказав він. В операції брали участь сили СБУ і МВС. На даний час готується спільна заява правоохоронних органів, в якій будуть оприлюднені подробиці операції.

Раніше мікроавтобус, в якому знаходилися три терористи і німецька заручниця, зупинився на одній з АЗС на околиці Рівного, після чого представники правоохоронних органів почали переговори.

Раніше повідомлялося, що автомобіль "Сеат", в якому троє озброєних зловмисників утримували заручницю, в'їхав з Польщі на територію України. Зловмисники пограбували банк в Ільцені (Uelzen) недалеко від Гамбурга і, захопивши дві співробітниці банку, попрямували у напрямку до Польщі. Тут було організовано переслідування збоку польських і німецьких правоохоронців з використанням вертольотів. В Польщі злочинці заправилися, в цей час одній із заручниць вдалося втекти.

За даними агентства ДПА, троє чоловіків при озброєному пограбуванні банку в Ільцені (земля Нижня Саксонія) у вівторок близько 18.30 захопили в заручники двох співробітниць цієї установи 25-ти і 39-ти років.

В 0.19 в ніч на середу вони, у супроводі поліції перетнули німецько-польський кордон в районі Франкфурта-на-Одері і попрямували на Познань.

Проїхавши близько тисячі кілометрів територією Польщі терористи в середу вранці в'їхали до України через переїзд Ягодин. Українські прикордонники були попереджені польською стороною і не перешкоджали в'їзду автомобіля. Машину із заручницею, яка мчала зі швидкістю близько 200 км/год., у Волинській області супроводжували кілька автомобілів української міліції.

39-річній заручниці вдалося втекти під час зупинки на одній із заправок в Польщі.

Вона знаходиться у лікарні в Люблині. Вона не травмована, проте знаходиться в стані шоку. Її доставлять до Варшави, звідки вона відправиться до Німеччини.

За непідтвердженими даними, злочинці - вихідці зі Східної Європи. За неофіційними даними польської поліції, один із терористів - курд. Німецьке посольство в Україні просило українське керівництво зробити все, щоби
зберегти життя заручниці.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування