Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи не хочуть блокуватися зі штучною опозіцією

Четвер, 4 квітня 2002, 11:15
Депутати-комуністи не будуть брати участі у жодній формі створення парламентської більшості через принципові міркування, заявив в інтерв'ю журналістам у четвер член фракції КПУ Георгій Крючков.

Депутат пояснив, що для комуністів неприйнятна співпраця з блоками "За єдину Україну" і "Наша Україна", які, як передбачається, складуть основу більшості.

За словами Крючкова, блок "За єдину Україну" - "пропрезидентський і проводить відверто капіталістичну політику". Комуністи також не можуть блокуватися і з блоком, який очолює "ставленик Вашингтона Віктор Ющенко", сказав він.

Характеризуючи більшість, створену на основі цих блоків, депутат заявив, що вона не може бути міцною і надійною". За його словами, вона буде ситуативною, "якщо не відбулася змова Ющенка і Литвина".

Відповідаючи на питання, чи припускають комуністи можливість об'єднання з опозицією, яку представляють блок Юлії Тимошенко і Соцпартія, депутат спитав: "Яка опозиція?" На думку Крючкова, для її оформлення необхідний закон про опозицію. "А створювати штучну опозицію безглуздо, - сказав він. - Ми проти безпринципного блокування".

Крючков не виключив при цьому, що в комуністів, БЮТ і СПУ може співпадати позиція з цілого ряду питань, у тому числі, з питання імпічменту президента і внесення деяких змін у Конституцію.

Відповідаючи на питання про претензії КПУ на керівні пости в парламенті, Крючков заявив, що фракція поки не обговорювала питання про ключові парламентські комітети. Висловлюючи свою думку, Крючков сказав, що є прихильником розподілу комітетів пропорційно складу Верховної Ради.

Представник Соцпартії, секретар політради СПУ Віталій Шибко, відповідаючи на питання про можливу співпрацю з блоком БЮТ і "Нашою Україною", нагадав, що "вже прозвучали заяви збоку Тимошенко" про таку можливість.

За його словами, соціалісти не відкидають "можливості такої співпраці, проте "на ці питання не відповідає Ющенко ". Тому поки, сказав Шибко, це питання "залишається для нас відкритим".

Він також заявив, що у соціалістів, природньо, є претензії на ключові парламентські комітети і на пости у керівництві парламенту.

Інтерфакс-Україна-вибори

Читайте також:

Знайомтесь, фракція Компартії

Знайомтесь, фракція соціалістів

Знайомтесь, фракція Юлії Тимошенко

Знайомтесь, фракція "Наша Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування