Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко обіцяє влаштувати Кучмі імпічмент

Четвер, 4 квітня 2002, 12:42
Комуністи будуть наполягати на ухваленні закону про імпічмент президента і початок цієї процедури у парламенті, заявив у четвер лідер Компартії України Петро Симоненко, виступаючи з трибуни Верховної Ради на підсумковому засіданні 9-й сесії парламенту 3-го скликання.

За його словами, члени КПУ також будуть наполягати на проведенні спеціального засідання, для того щоб заслуховувати інформацію керівництва Центрвиборчкому, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України щодо їхніх дій у забезпеченні й виконанні закону про вибори.

Крім того, Симоненко відзначив, що вважає за необхідне внести зміни у виборчий закон і Конституцію, що стосуються переходу "до парламентсько-президентської і, можливо, парламентської формі правління". За його словами, комуністи і надалі будуть боротися за права українських громадян і не допустять, щоб "кримінальні авторитети господарювали у Верховній Раді".

Лідер КПУ також підкреслив, що у ході виборчої кампанії відбувалися "масові і системні" порушення всіх демократичних норм закону, додавши, що адміністративний ресурс використовувався "по повній програмі". На думку Симоненка, відкрито ігнорували свої обов'язки, передусім, представники МВС, які не помічали і навіть сприяли грубому свавіллю". Під контролем державних органів відбулася "криміналізація виборчого процесу", підкреслив він.

Симоненко вважає, що блок "За єдину Україну!" забезпечив собі місця у парламенті "бандитськими методами", таким же чином блок отримав перемогу на місцевих й обласних рівнях. Він закликав парламентаріїв до об'єднання, щоб заявити про те, що "криміналітет сьогодні до влади в Україні не пройде", і зробити все для того, щоб "криміналітет сидів за гратами".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...