Вередюк не хотів вбивати Александрова, але про всяк випадок взяв дві битки

Четвер, 4 квітня 2002, 18:10
"Я розкаююся в тому, що він помер, вбивати його я не хотів", - заявив Вередюк у четвер на засіданні суду. У Слов'янську Донецькій області триває судове засідання з обвинувачення Вередюка в убивстві директора телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова. Допит звинувачуваного триває третій день.

Даючи свідчення у справі, обвинувачуваний практично на всі запитання відповідав, що вже нічого не пам'ятає, оскільки "це було торік", вже минуло 9 місяців. Нехай буде все так, як записано раніше в протоколах".

"Пам'ять у вас прекрасна, краща ніж у судді", - заперечив його суддя Іван Корчистий, характеризуючи один з епізодів справи, в якому Вередюк сьогодні до тонкощів пригадав усе раніше ним сказане.

На запитання адвоката сім'ї Александрових Богдана Ференса про те, навіщо Вередюк взяв для завдання ударів дві приховані битки, тоді як мав інструктаж взяти одну, звинувачуваний відповів: "Ну дві потрапили до рук, я і взяв".

За словами Вередюка, якби йому запропонували саме вбити людину, він би відмовився.

Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" Александров помер 7 липня 2001 р. в лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію. В убивстві Александрова було звинувачено Вередюка, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви в його вині.

UNIAN

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...