Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори мера Кіровограда визнані недійсними

Четвер, 4 квітня 2002, 18:28
Кіровоградська міська виборча комісія визнала недійсними вибори міського голови.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" секретар комісії Володимир Туровець, за таке рішення в четвер проголосували 7 з 12 членів міськвиборчкому.

За його словами, розглядаючи скарги кандидатів на посаду мера, комісія встановила істотні порушення в ході голосування. Серед них: заповнення бюлетенів не в кабінках для голосування, голосування в кабінках відразу декількох виборців, видача бюлетенів без пред'явлення документів, що засвідчують особистість, неможливість великої частини виборців проголосувати внаслідок пізнього відкриття виборчих дільниць.

До останнього моменту при підрахунку голосів лідирували голова Кировського районного суду Кіровограду Володимир Ярошенко і Михайло Цимбаревич, що виконує обов'язки міського голови.

Як повідомлялося, мер Кіровограда Олександр Нікулін був арештований 25 лютого 2001 при спробі отримання хабаря від одного з підприємців міста. Прокуратура області пред'явила меру обвинувачення. У цей час мер знаходиться в СІЗО, справу передано в суд.

Від УП: На пост мера Кіровограда як кандидат по одному з мажоритарних округів області від Блоку Юлії Тимошенко балотувався Валерій Кальченко. За декілька тижнів до виборів його зняли з реєстрації за рішенням суду. Про перипетії цієї історії читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування