Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість створять "Наша Україна", "Єда" і СДПУ(О), вважає Плющ. Тому що Ющенко і Медведчук – "молоді люди"

П'ятниця, 5 квітня 2002, 12:25
Голова Верховної Ради України Іван Плющ вважає, що парламентська більшість буде створена трьома силами, які пройшли до парламенту: "Нашою Україною", "За єдину Україну!" і СДПУ(О).

Інші три сили, що також потрапили до парламенту (КПУ, СПУ і Блок Юлії Тимошенко), перебуватимуть в опозиції, сказав він на зустрічі з віце-спікером Національної асамблеї Республіки Корея Кім Чонг Хо. За словами Плюща, результати виборів дозволяють створити в парламенті "правоцентристську, працюючу, здорову коаліцію".

В інтерв'ю журналістам після зустрічі Плющ роз'яснив, що основою парламентської більшості повинна стати "Наша Україна", яка одержала на виборах найбільшу довіру народу. Вона, за словами Плюща, повинна об'єднатись у парламентській більшості із блоком "За єдину Україну!", тому що "в них багато чого спільного".

Як сказав Плющ, на початку виборчої кампанії він "навіть сподівався", що блоки "Наша Україна та "За єдину Україну!" підуть на вибори однією силою, але цього не сталося". Спікер висловив переконання, що "якщо ці дві сили знайдуть порозуміння і об'єднаються у парламентській більшості - це буде великий успіх для України".

Крім того, до них приєднається СДПУ(О), з якою, за словами Плюща, "багато чого спільного, хіба що вони відмовляться від другої мови".

Відповідаючи на запитання про розбіжності, які існують між Віктором Ющенком та Віктором Медведчуком, Плющ сказав, що вони - "молоді люди", і "їм ще довго обиратись, довго бути в коаліції". Він зауважив, що політика - це "така річ, яка у часі змінюється". За словами Плюща, все залежатиме від позиції, яку займуть лідери цих політичних сил - "від цього буде залежати, чи вони будуть зближуватись, чи віддалятись".

Крім того, в ході зустрічі з корейською делегацією Плющ наголосив, що в України є всі підстави говорити, що результати виборів продемонстрували прогнозованість, стабільність і "велике завдання" України інтегруватись до Європи. Він зауважив: "Якщо після цих виборів за Україною будуть продовжувати спостерігати, то її це почне ображати". За словами Плюща, він має на увазі "такі поважні євроструктури як Євросоюз, Єврокомісія, ПАРЄ та ОБСЄ".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування