Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада від читачів "Української Правди"

П'ятниця, 5 квітня 2002, 12:57
Якби на виборах голосували лише читачі "Української правди", а власне вибори проходили виключно за пропорційною системою, то нинішній склад Верховної Ради майже на 70% складався б з "Нашої України" та Блоку Юлії Тимошенко. Крім них, чотирьохвідсотковий бар'єр подолали б соціалісти та, можливо, блок "ДемПу-Демсоюз".

Отже, як же розподілилися голоси наших україно- та російськомовних читачів? Усього в голосуванні взяли участь близько 3 700 осіб. Точніше, звичайно ж, не осіб в фізичному значенні цього слова, а скоріше людино-кліків. З них 36,7% "проголосували" за блок "Наша Україна", 32,1% - за блок Юлії Тимошенко. Що, цілком, недивно.

 
Такі результати голосування на українській сторінці
 
На третьому місці - Демсоюз з 11%. Наскільки реальна ця цифра, визначити складно. Принаймні, з урахуванням несподіваного зростання рейтингу цієї політичної сили 3 березня і наступних "15 хвилин слави" нашого опитування в ефірі 1+1. УП вже висловлювала свою думку щодо цієї несподіванки, і з нею можна познайомиться тут.

На четвертому - Соціалістична партія з 7% голосів читачів. Як відомо, близького результату соціалісти добилися і на виборах 31 березня. Цікаво, що крім СПУ, тільки у "Команди Озимого Покоління" спостерігається реальний центрвиборчкомівський результат - "озимих" наші читачі клікали у 25 випадках з тисячі.

 
Такі результати голосування на російській сторінці
 
Яка доля трьох інших політичних сил, що забезпечили собі місця в Раді? Не позаздриш комуністам, які отримали рівно в 10 разів менше голосів, ніж в загальнонаціональному голосуванні - 2%. У есдеків ситуація краща - у них є 3% (що усього в два рази менше результатів 31 березня).

Чому так сталося? З комуністами начебто все зрозуміло – похилого віку прихильники комуністів навряд чи мандрують просторами інтернету. Але ось як бути з соціал-демократами, що націлилися на завоювання мережі? Можливо, фепівські технології не спрацювали і тут.

"За ЄдУ" через якусь містичну причину ми забули, коли складали список альтернатив. Але оскільки за ті декілька місяців, що працювало наше опитування, жоден розгніваний шанувальник "єди" не повідомив про відсутність харчоблока в переліку, можна вважати, що нинішні результати більш-менш відображають реальні політичні вподобання наших читачів. Можливо "заєдисти" сховалися за відсотками "Інших" - за неперераховані сили віддали б свої голоси близько 3% читачів.

Не обирають читачі УП і "зелених" - в них близько половини відсотка. Також, як і у "Жінок за майбутнє".

Вибори закінчилися. Тепер ми задаємося новим питанням - політтехнології яких сил були найцікавішими?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування