Більшість буде сформована з Кучмою в центрі

П'ятниця, 5 квітня 2002, 13:17
Заступник голови Верховної Ради України Степан Гавриш вважає, що президент може стати "центром організації створення парламентської політичної більшості".

"Було б найкраще, якби президент дійсно став центром організації створення парламентської політичної більшості, він є дійовою сильною політичною фігурою і може виступити тим стержнем, навколо якого відпадуть амбіції й об'єднаються прагматичні інтереси, національні інтереси", - сказав Гавриш, виступаючи пізно увечері у четвер в ефірі телеканалу ICTV.

На думку віце-спікера, "формулою, яка може об'єднати наші позиції і спроектувати майбутнє діяльності парламентської більшості, і не тільки парламентської більшості, але і створення нового уряду, повинна і може стати політична угода".

Гавриш упевнений, що у такій політичній угоді повинні бути "виписані правила політичної поведінки", які у майбутньому будуть оформлені законодавчо. За його словами, це дозволить створити стабільні умови розвитку України і перетворить її "на інвестиційно привабливу і політично привабливу державу".

На переконання віце-спікера, "це єдиний вихід з можливої кризи, яка може виникнути внаслідок парламентської спікеріади, а точніше - боротьби за парламентську, і не тільки парламентську владу".

Гавриш також вважає, що основою більшості повинні стати блоки "Наша Україна" і "За єдину Україну!", що є, за його словами, "двома близькими ідеологічними і політичними командами, які не мають суперечливих позицій і мають єдину політичну й ідеологічну платформу".

Він також висловив упевненість у тому, що відповідні переговори між цими блоками про створення більшості вже ведуться, "можливо, не настільки ефективно, щоб сьогодні ми могли констатувати якийсь результат, але вони ведуться, тому що це логічний процес". "Наша Україна" і "За єдину Україну" - це два досить серйозних, фундаментальних політичних суб'єкта, які зобов'язані і приречені на цей діалог".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування