"ЗА ЄДУ" ЩЕ РАЗ РОЗКРИЛА АНТИКОНСТИТУЦІЙНУ ЗМОВУ

Субота, 6 квітня 2002, 14:34
В Україні сьогодні розгортається сценарій з дестабілізації політичної ситуації, розхитування громадського миру, заявляє виборчий блок "За єдину Україну".

Про це свідчать численні факти шантажу, погроз фізичного знищення, залякування виборців і членів виборчих комісій, якими супроводжувалися вибори в окремих регіонах Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Хмельницької і деяких інших областях, говориться в заяві блоку, текст якої переданий агентству Інтерфакс-Україна в суботу. Відповідні матеріали спрямовані до ЦВК і правоохоронних органів, підкреслюється в ній.

"Ряд політичних сил виступили з безвідповідальними заявами про ревізію виборчої кампанії, особливо в тих регіонах, де вони істотно програли, - наголошується в документі. - Переслідуючи кланово-корпоративні інтереси і маючи намір зруйнувати чинну конституційну систему влади, певні політичні сили намагаються змусити ЦВК, органи правосуддя визнати вибори до Верховної Ради недійсними".

Блок заявляє, що весь цей "запал істерії і політичного шабашу щедро фінансується і спрямований проти" України.

"За єдину Україну" ще раз нагадує, що готова розпочати конструктивну співпрацю зі всіма політичними силами, "для яких майбутнє України, її єдність і потужність складають основу їхнього життя, основну мету діяльності".

Як повідомлялося, за попередніми даними ЦВК блок "За єдину Україну" набрав на виборах 11,79% голосів виборців, блок "Наша Україна" - 23,56%, Компартія - 20,0%, Блок Юлії Тимошенко - 7,25%, Соцпартія - 6,87%, СДПУ(О) - 6,27%.

Разом з тим, блоки "Наша Україна" і БЮТ після проведення альтернативного підрахунку голосів оприлюднили свої дані про результати голосування, які дещо відрізняються від офіційних. Зокрема, за даними БЮТ, "Наша Україна" набрала 25,1% голосів, Компартія - 20,3%, блок "За єдину Україну!" - 10,2%, Блок Юлії Тимошенко - 8,8%, Соцпартія - 8,2%, СДПУ(О) - 6,2%. За даними "Нашої України", цей блок набрав на виборах 25,19% голосів.

Читайте також:

В перший день після виборів ЛИТВИН ВИКРИВ ЗМОВУ ПРОТИ КУЧМИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування