"За єдУ" буде єдиною фракцією. Кінах підтверджує намір вербувати самовисуванців

Субота, 6 квітня 2002, 19:48
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах офіційно заявив, що у Верховній Раді України нового скликання буде створена єдина фракція блоку "За єдину Україну", повідомляє інформаційне агенство Інтерфакс-Україна.

"Все буде зроблено для того, щоб створити єдину фракцію блоку "За єдину Україну", - заявив Кінах журналістам цієї суботи у Києві, додавши, що в її склад увійдуть, за попереднім даними, 35 депутатів, що пройшли по списку блоку, 65 мажоритарників і "потенційні союзники"-самовисуванці.

Він зазначив, що блок докладе зусиль, щоб наростити кількість членів фракції.

Прем'єр також заявив, що блок буде вести переговори з усіма складовими парламенту, "щоб шукати точки опори, точки пріоритетних задач, навколо яких можна об'єднати спільні зусилля для їх вирішенням". "Я б дуже хотів, щоб в кінцевому результаті ми змогли знайти ті спільні завдання зі всіма спектрами парламенту, від яких залежать інтереси людей і країни загалом "

У зв'язку з цим Кінах відзначив, що йому "дуже імпонують", зокрема, окремі частини "програми фракції комуністів України, особливо в тих аспектах, в яких говориться про необхідність вдосконалення структури економіки - тобто про підвищення наукової, інтелектуальної продукції (в сфері виробництва), в питаннях, пов'язаних з вдосконаленням методів захисту внутрішнього ринку і національних товаровиробників, соціальна проблематика".

Крім того, за словами прем'єра, у правих йому імпонують питання, пов'язані з формуванням ефективного інституту власників, з лібералізацією економіки, що дозволить більш ефективно інтегруватися Україні в європейську і світову економічні системи.

"Тобто у кожного є щось, що дуже важливо для формування ефективної державної політики, розвитку України загалом. Я би дуже хотів, щоб знаходили сили, відкидаючи на другий план ті чи інші розбіжності в ідеологіях, амбіції, і об'єднували сили навколо питань, що визначають інтереси всього народу і своєї країни", - підкреслив він.

Прем'єр повідомив, що блок "За єдину Україну" вже проводить відповідні переговори з політичними силами, що пройшли в парламент для такої співпраці, і надалі після оприлюднення офіційних результатів виборів збирається їх поглиблювати.

Кінах, другий номер в списку блоку "За єдину Україну", й досі не давав чіткої відповіді з приводу подальшого місця роботи.

Від УП. На цьому тижні прозвучали висловлювання деяких представників блоку "За єдину Україну" про те, що в парламенті нового скликання не буде єдиної фракції, а буде декілька дрібних, що дозволить "єді" збільшити адмінресурс, вербальні можливості і кількість представників у ПАРЄ. Міркування відомих політиків про долю більшості в парламенті нового скликання читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News