У ЦВК оскаржуються вибори у понад 50 округах

Субота, 6 квітня 2002, 20:11
До Центрвиборчкому надійшло 99 скарг про визнання виборів недійсними у понад 50 одномандатних округах, повідомив секретар ЦВК Ярослав Давидович на прес-конференції в суботу.

Він нагадав, що 5 квітня о 24.00 закінчився останній термін прийому скарг на рішення, дії або бездіяльність окружних виборчих комісій, в яких заявники просять визнати недійсними результати виборів в одномандатних округах.

Він також повідомив, що, згідно з законодавством, всі скарги, що надійшли, ЦВК має розглянути до ухвалення рішення про реєстрацію обраних депутатів.

За словами Давидовича, рішення про встановлення результатів виборів вже прийняті у всіх одномандатних округах, окрім 224-го (Севастополь) і 95-го (Київська область), проте найближчим часом вони повинні ухвалити рішення.

Він також нагадав, що результати виборів в одномандатному окрузі можуть бути визнані недійсними тільки ЦВК або на підставі подання окружкому, або за власною ініціативою, якщо Центрвиборчком в ході розгляду скарг встановить порушення, які могли істотно вплинути на результати виборів в окрузі.

На засіданні в суботу ЦВК розглянув ряд скарг від кандидатів в народні депутати. Зокрема, комісія відмовила в задоволенні скарги Петра Мельника про визнання недійсними результатів виборів в одномандатному окрузі 95 (переміг Євген Жовтяк). В своїй заяві Мельник вказував, що при підбитті підсумків голосування в окрузі мали місце порушення, які могли істотно вплинути на результати виборів. ЦВК зобов'язав окружну комісію терміново розглянути заяву Мельника.

ЦВК також відмовив в задоволенні скарги Михайла Сербіна , який балотувався в 58-му окрузі. У своїй заяві Сербін вказував, що в окрузі по одних і тих же відкріплювальних талонах мали місце неодноразові голосування на різних дільницях. ЦВК направив цю заяву на розгляд окружної комісії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
Усі новини...