У Москві українці випередили господарів

Понеділок, 8 квітня 2002, 12:45
Тріумфом українців Яни Клочкової та Олега Лисогора закінчився чемпіонат світу на "короткій" воді у Москві. На двох Клочкова та Лисогор вибороли 5 золотих медалей та встановили два рекорди. Всього ж на рахунку українців на змаганнях у 25-метровому басейні 7 медалей (ще дві бронзи -Прим.авт) та четверте загальнокомандне місце.

Відзначимо, що в активі господарів, плавців з Росії, також 7 нагород, проте жодної золотої, і в результаті лише 12 загальнокомандне місце. А лідером командного заліку стали австралійці на рахунку яких 18 медалей (10 золотих), на другому місці збірна США – 26 (8 золотих) та треті шведи – 10 (7 золотих).

Так, Яна Клочкова до золота, завойованого на дистанції 400 м у комплексному плаванні, здобутого у перший день змагань, потім додала також перемоги на дистанціях 400 м вільним стилем та 200 м "комплексом". Причому у фіналі плавання на 400 м кролем фінішувала з новим рекордом Європи – 4.01,26 сек.

На рахунку Олега Лисогора дві золоті медалі. Спочатку Лисогор переміг на дистанції 100 метром брасом, а в останній день змагань українець на одній з найпрестижніших дистанцій 50-метрів брасом, також був першим, встановивши новий рекорд чемпіонатів світу, який нині становить 26,42 секунди.

Дві бронзові нагороди розподілили порівну між собою чоловіки та жінки. Олександр Волинець на 50-метрах вільним стилем був третім разом з росіянином Олександром Поповим і вони обоє отримали по бронзі.

Несподіванкою можна вважати бронзу 16-річної українки Ірина Амшенникової, яка фінішувала третьою на дистанції 200-метрів на спині. В останній день змагань у неділю 7 квітня, були близькі до ще однієї медалі українські чоловіки в естафеті 4х100 м комплексом, проте задовольнилися лише четвертим місцем. Невдалим можна вважати виступ нашого відомого Дениса Силантьєва, який, на жаль, повернувся з Москви без перемог. Проте зайвий раз підтвердили статус лідерів не тільки збірної України, а й світового плавання Яна Клочкова та Олег Лисогор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування