Вередюк не вбивав Александрова

Понеділок, 8 квітня 2002, 14:00
Суд у справі про вбивство директора телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова демонструє, що обвинувачений у здійсненні злочину Юрій Вередюк не винен, а справжні вбивці і замовники слідству не відомі, впевнений адвокат Богдан Ференц, який представляє у суді інтереси родичів журналіста.

"Поведінка, свідчення, реакція Вередюка у ході судового процесу чим далі більше переконує нас у тому, що він не є вбивцею, а фактичні обставини злочину й коло осіб, які причетні до нього - слідством так і не встановило", - сказав Ференц в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

На думку адвоката, свідчення Вередюка продемонстрували його нездатність бути виконавцем замовленого вбивства. "Особу з такими фізичними, моральними і психічними якостями ніхто не став би залучати до подібної справи", - вважає Ференц.

Представник сім'ї журналіста нагадав, що Вередюк спочатку говорив одне про те, як чекав в офісі Александрова, а на місці подій, де проводився судовий експеримент, говорив зовсім інше, змінивши свою точку зору. "Це стосується і ряду інших невідповідностей у його свідченнях – положення тіла після вбивства і т.п.", - сказав Ференц.

"Якщо моє питання для нього надто гостре, і він боїться, що якось не так на нього відповість, він просто відмовляється відповідати або говорить, що не пам'ятає", - відзначив адвокат. Ференц упевнений, що подальші питання до підсудного, очні ставки з іншими учасниками процесу і допити свідків "остаточно продемонструють, що Вередюк - підставна фігура".

Адвокат повідомив, що після закінчення вивчення у суді основних доказів збирається подати клопотання про те, що Вередюку "пред'явлено необгрунтоване обвинувачення, обставини справи не вивчені, злочин, фактично, залишається не розкритим і справу необхідно відправити на додаткове розслідування".

На думку Ференца, справа про вбивство журналіста була "неякісно досліджена", оскільки "вищим керівництвом була поставлена умова: якомога швидше розкрити резонансне вбивство". "Їм необхідно було показати, що робота проведена, а те, що все шито білими нитками, нікого не хвилювало. Сподівалися, що згодом справа зійде нанівець, й інші об'єкти стануть предметом горомадської уваги", - вважає адвокат.

Ференц особливо нагалосив, що, ознайомившись з матеріалами справи, він виявив, що слідство "практично не зверталося" до журналістської діяльності Александрова. "Взагалі не був проведений аналіз того, хто міг би бути не задоволений журналістською діяльністю вбитого", - повідомив адвокат.

Як повідомлялося, на минулому тижні у суді Вередюк відмовився від ряду свідчення, які давав у ході досудового слідства. Крім того, обвинувачений у вбивстві журналіста зробив ряд суперечливих заяв і не зміг у ході судового експеримента на місці злочину точно вказати положення тіла жертви. Вередюк також не зміг точно відтворити у суді обставини вбивства, зафіксовані у протоколах і в його попередніх свідченнях.

На цьому тижні виїзна колегія Донецького апеляційного суду продовжить у Слав'янську розгляд справи про вбивство журналіста.

Директор телекомпанії "ТОР" Ігор Александров зазнав нападу в офісі телекомпанії, після чого помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. 26 листопада 2001 року Генпрокуратура офіційно заявила про закінчення попереднього слідства у справі. Згідно з результатами розслідування, вбивцею є Вередюк, а людина, яка замовила вбивство, оголошена у розшук і все ще не знайдена.

Читайте також:

Прокуратура не приховує, вона замовчує замовника вбивства Александрова – Потебенько

Звинувачуваний у вбивстві журналіста Александрова частково визнав свою провину

Обвинувачений у вбивстві Александрова плутається на допиті

Вбивцю Александрова допитують вже третій день

Вередюк не хотів вбивати Александрова, але про всяк випадок взяв дві битки

"Убивця" Александрова заплутався на місці скоєння злочину

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...