Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не задовольнила скарги Шишкіна і Донія, які вимагали визнати недійсними вибори в їх округах

Понеділок, 8 квітня 2002, 22:42
ЦВК відмовила кандидатам у народні депутати Віктору Шишкіну і Олесю Донію (представники Блоку Юлії Тимошенко), які вимагали визнати вибори в їх одномандатних округах недійсними.

Всього ЦВК розглянув 24 скарг щодо визнання виборів недійсними. У жодному окрузі результати виборів не скасовано.

Зокрема, скарга Шишкіна щодо визнання виборів у 134 окрузі недійсними не підлягала задоволенню через те, що Шишкін не навів доказів порушення виборчого законодавства в цьому окрузі, про які йшлося в його скарзі.(У окрузі №134 переміг Олексій Козаченко ("За Єдину Україну!")).

Така ж мотивувальна частина була і в постанові щодо визнання недійсними результатів виборів у 214 окрузі за скаргою Донія, хоча він подав акти та заяви представників політичних партій та блоків про порушення під час виборів на 21 аркуші. Член ЦВК Микола Дем`янченко зазначив, що в цих заявах немає належних доказів, на підставі яких ЦВК могла визнати результати виборів в цьому окрузі недійсними. (У окрузі №214 переміг Микола Поліщук ("Наша Україна")).

Крім того, ЦВК відмовилася визнати недійсними вибори у 104 окрузі (скарга Ореста Мельникова), у 58 окрузі (скарга Анатолія Хмельового), у 70 окрузі (скарга Віталія Шляхова). Зокрема, Шляхова окружна виборча комісія зняла з реєстрації 6 березня, але він скаржився на те, що його прізвища не було в бюлетені.

Також ЦВК не задовольнила скаргу представника СПУ в ЦВК з правом дорадчого голосу Йосипа Вінського щодо перерахунку голосів в дільничій виборчій комісії №21 у виборчому окрузі №45. Вінський у своїй скарзі зауважував, що до нього звернулись троє громадян, які наголошували, що проголосували за СПУ, хоча в протоколі дільничної виборчої комісії зазначалось, що за СПУ ніхто не проголосував.

Представник ЦВК Галина Старовойтова зауважила, що скарга не підлягає розгляду через порушення строків її подачі

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...