Силовики не надають жодної інформації щодо вбивства Шкрібляка

Понеділок, 8 квітня 2002, 23:25
Представники силових структур на Івано-Франківщині відмовляються надавати будь-яку інформацію стосовно розслідування убивства кандидата в народні депутати України Миколи Шкрібляка. Місцеві аналітики відзначають, що це може свідчити про відсутність у правоохоронців версій щодо мотивів та виконавців злочину.

Минулого тижня в місті Косові, що на Івано-Франківщині, відбулася громадська панахида за вбитим напередодні кандидатом у народні депутати до Верховної Ради України Миколою Шкрібляком.

Участь у траурній церемонії взяли чільні представники Соціал-демократичної партії України (об'єднаної). Серед них помітно виділявся перший президент держави Леонід Кравчук. Численною була також делегація від партії "Нова генерація" на чолі з її лідером Юрієм Мірошниченком. Участь у похороні також узяли представники близьких до СДПУ(о) політичних структур та місцеві чиновники різних рангів. Миколу Шкрібляка було поховано в рідному селі Яворові.

Тим часом представники силових структур звернулися до населення за допомогою в розкритті злочину. Правоохоронці закликають відгукнутись тих, хто міг випадково опинитися поблизу місця вбивства кандидата до парламенту. Прокурор області Юрій Юрченко, представники служби безпеки та управління внутрішніх справ відмовляються давати будь-які коментарі стосовно того, як відбувається слідство. Місцеві аналітики наголошують, що правоохоронці, очевидно, поквапились кваліфікувати в переддень виборів убивство Миколи Шкрібляка як політичне і розслідувати його за статтею як терористичний акт.

Це, зрештою, підтвердила заява президента Леоніда Кучми, в якій він наголосив, що не слід убачати в цьому злочині лише політичні мотиви. Громадські організації та політичні партії на Прикарпатті висловлюють занепокоєння тим, що поки що правоохоронці не можуть нічого сказати про організаторів та виконавців резонансного вбивства.

Радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування