Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкіль піде в опозицію. В яку - не визначився

Вівторок, 9 квітня 2002, 15:02
Члени УНА-УНСО, які прибули до суду на розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу колишньому лідеру організації Андрію Шкілю у зв'язку з обранням його народним депутатом, відмовляються залишати приміщення суду.

Вже протягом двох годин вони знаходяться у приміщенні кінотеатру "Загреб", де повинно було відбутися засідання суду. Журналістів у приміщення суду не пускають.

Прес-секретар Шкіля Тетяна Чорновіл зв'язалася телефоном з одним з родичів підсудних, що знаходяться у залі, який повідомив, що конвой не збирається силою виводити їх з приміщення.

Прес-секретар також повідомила, що народні депутати Олександр Турчинов і Степан Хмара поїхали у приміщення Голосіївського місцевого суду, де сподіваються зустрітися з його головою Василем Усенком. Народні депутати не виключають, що вже у вівторок може відбутися розгляд клопотання про звільнення з-під варти Шкіля у зв'язку з його обранням народним депутатом.

Сам Шкіль повідомив у залі суду, що має намір приєднатися у парламенті нового скликання лише до опозиційної фракції.

За словами Шкіля, "опозиція рано чи пізно буде домінувати у Верховній Раді". Він нагадав, що завжди належав до опозиційного руху і "там лишиться". Водночас Шкіль сказав, що "поки зарано говорити", до яких конкретно політичних сил він приєднається.

Говорячи про сьогоднішнє судове засідання і розгляд справи членів УНСО в цілому, Шкіль зауважив, що в даному випадку "нагло і блюзнірськи" порушується законодавство України. За його словами, "перше, що він зробить після свого звільнення, стане робота зі звільнення решти ув'язнених унсовців", повідомляє UNIAN.

Якщо Шкіль не буде найближчим часом звільнений, члени УНА-УНСО збираються поставити намети біля приміщення Голосіївського суду, а також кінотеатру "Загреб".

Як повідомлялося, у вівторок судове засідання з питання про звільнення з-під арешту обраного депутатом колишнього лідера УНА-УНСО Андрія Шкіля було відкладено на невизначений термін у зв'язку з хворобою судді Голосіївського місцевого суду Києва Івана Волика.

Перед оголошенням цього рішення у зал засідання були допущені родичі і близькі Шкіля та інших 15-ти членів УНА-УНСО, що звинувачуються в організації масових порушень 9 березня 2001 року.

Присутній у залі засідання народний депутат Олександр Турчинов заявив, що засідання відкладене, оскільки у середу "Апеляційний суд Львова повинен розглянути скаргу члена блоку "За єдину Україну!" (Леонід Ткачук, округ №121, Львівська обл.) на рішення окружкому про визнання Шкіля народним депутатом у цьому одномандатному окрузі.

Як повідомлялося, 9 березня минулого року у Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. Служба безпеки порушила кримінальну справу відносно організаторів й активних учасників безладдя й заарештувала ряд членів УНА-УНСО. У цей час у СІЗО знаходяться 16 обвинувачених у справі.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування