Затримано редактора "Свободи" Олега Ляшка

Вівторок, 9 квітня 2002, 15:37
У вівторок, 9 квітня 2002 року працівники міліції затримали головного редактора газети "Свобода" Олега Ляшка поблизу будинку в Києві, в якому він мешкає. Вони пред'явили йому постанову заступника начальника слідчого відділу Черкаської обласної прокуратури Бабенка про його примусове допровадження на допит, повідомили в редакції газети.

У Печерській райпрокуратурі Києва, куди був доставлений Олег Ляшко, виконуючий обов'язки райпрокурора Юрій Ярошенко повідомив, що Черкаською обласною прокуратурою 23 березня порушено кримінальну справу за фактами зловживань службовим становищем службовими особами черкаського видавництва "Республіка", порушення недоторканості приватного життя та вчинення опору працівникам правоохоронних органів при виконанні ними своїх службових обов'язків з боку редактора газети "Свобода" Олега Ляшка та працівників видавництва.

Цього ж дня, 9 квітня, у редакції газети "Свобода" за постановою Бабенка було проведене вилучення документів - установчого договору та статуту редакції, договорів на розповсюдження та друк газети, свідоцтво про реєстрацію "Свободи".

Приводом для порушення кримінальної справи став опублікований у №11 газети "Свобода" депутатський запит народних депутатів Григорія Омельченка, Анатолія Єрмака та Віктора Шишкіна, в якому повідомлялося про отримання генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком хабаря у розмірі 600 тисяч гривень від народного депутата України, колишнього помічника Президента України Олександра Волкова.

24 березня у Черкаській області 107-тисячний наклад "Свободи" було викинуто в річку. Водія авто, який віз газети, було жорстоко побито.

За інформацією джерел "Свободи" у Генеральній прокуратурі, є вказівка затримати та заарештувати Олега Ляшка за начебто вчинення ним опору працівникам міліції під час незаконного вилучення ними газети в Черкасах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування