Поляків пройшли, попереду Росія та Швеція

Середа, 1 травня 2002, 12:36
Збірна України в заключному матчі першого групового турніру перемогла збірну Польщі з рахунком 3:0, в результаті посівши третє місце в групі В, і вийшла до наступного кола чемпіонату світу в Швеції. Вже в п‘ятницю українцям доведеться зіграти зі збірною Росії, а в суботу зі шведами та в понеділок з австрійцями. Отже хокейне свято продовжується.

В грі з поляками українські хокеїсти, не продемонструвавши всього свого потенціалу, та тієї гри, якої від неї очікували, доволі таки в спокійному темпі завершили матч перемогою. Відкривши рахунок ще на початку першого періоду, відзначився Вадим Шахрайчук, команда Богданова не змогла знайти ключ до воріт поляків в другій 20-хвилинці. І лише в третьому періоді той же Шахрайчук потужним кидком майже від синьої лінії, змінив "слизький" рахунок 1:0, на 2:0.

А завершальну третю шайбу після чудової комбінації Зіневич-Христич завершив точним ударом Сальников. Взагалі враження від гри українців не найкращі, окрім звичайно першої перемоги на чемпіонаті. Надто часто українці порушували в ситуаціях, які не потребували цього правила, що завершувалося двохвилинним покаранням. До того ж було мало кидків по воротах, саме по воротах, а не в голкіпера. Не надійно грав і захист, який часом дозволяв форвардам Польщі "стріляти" по воротах Симчука, в матчі з росіянами чи шведами такі помилки в захисті будуть відразу ж реалізовані в забиті шайби.

Після матчу кращим гравцем у поляків був визнаний голкіпер Яворскі, а у українців автор дублю Вадим Шахрайчук. Після завершення гри на честь переможців прозвучав гімн України.

Варто додати, що поляки разом з італійцями та словенцями боротимуться за єдину путівку, яка дає право залишитися в еліті, оскільки другу путівку купили японці… Ну а збірна України побореться за 1-12 місця.

Польща - Україна - 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Шайби: Шахрайчук (Савенко, Климентьєв), 04:44 (0:1). Шахрайчук 41:54 (0:2). Сальников (Зіневіч, Христич) 59:13 (0:3).

Воротарі: Яворскі - Симчук.

Штраф: 24 - 12.

Кидки: 25 - 43.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування