Мітинг комуністів у Києві відкрився гімном… Росії

Середа, 1 травня 2002, 12:39
У столичному мітингу Комуністичної партії України біля "Українського дому" (колишній Музей Леніна) на честь Міжнародного дня солідарності трудящих зібралося близько 3 тисяч осіб.

Колони українських комуністів пройшли від Площі Слави до Європейської площі, де і відбувся першотравневий мітинг.

Прохід прихильників Компартії по столичних вулицях супроводжувався духовим оркестром, попереду колони йшли діти в червоних пілотках з транспарантом "Комуністична партія України".

У рядах комуністів зустрічалися плакати "Росія, Україна, Білорусія - православна, свята Русь!", "Людина праці! "Зміцнюй зв'язок з комуністами і представниками інших лівих сил - твоїх єдиних захисників!", "Ні фашизму!", "Ні реабілітації ОУН-УПА!".

Також можна було бачити портрети Петра Симоненка, Володимира Леніна, Йосифа Сталіна, а також прапор із зображенням Че Гевари.

Мітинг Компартії на Європейській площі відкрився виконанням музики, яка раніше була гімном СРСР, а зараз є державним гімном Російської Федерації.

У акції взяли участь перші особи КПУ на чолі з Петром Симоненком. Учасники неодноразово вітали оплесками слова гостя, члена ЦК Комуністичної партії Білорусії Таїсії Піліпчук, яка повідомила в своєму виступі, що білоруські комуністи підтримують Олександра Лукашенка.

Петро Симоненко в ході мітингу закликав до боротьби проти існуючого режиму. Він, зокрема, заявив про необхідність об'єднання всіх прогресивних сил в єдину силу для "кращої долі країни".

У прийнятій на мітингу резолюції, зокрема, говориться, що минулі вибори до Верховної Ради і органів місцевого самоврядування "показали, що брехня, обман і підкуп є основними складовими буржуазної демократії".

"Вибори посилили позиції кримінально-олігархічних і націоналістичних сил, які прагнуть розпродати національні багатства, - говориться в резолюції, - в тому числі і землю, остаточно знищити інтелектуальний і науково-технічний потенціал країни, знищити старше покоління - пам'ять народу, позбавити молодь майбутнього".

У резолюції підкреслюється, що "міжнародний досвід боротьби трудящих неспростовно доводить, що домогтися перемоги можна лише організованістю і згуртованістю мас".

Мітинг закінчився мирно під звуки "Інтернаціоналу".

Услід за Комуністичною партією по вулиці Грушевського у бік Хрещатику пройшла колона ПСПУ, яка нараховувала близько тисячі осіб.

Проходячи повз посольство Китайської Народної Республіки, лідер Прогресивної соцпартії Наталія Вітренко в мегафон закликала всіх привітати "товаришів китайців".

Йдучи біля Верховної Ради, найближчий соратник лідера ПСПУ Володимир Марченко засудив обраний склад парламенту, назвавши його антиросійським і пронатівським, що "складається з суцільних мільйонерів".

Біля будинку Кабінету міністрів колона скандувала "Ганьба".

Вже після початку акції комуністів на Європейській площі до них підійшли представники ПСПУ, які прямували під арку Дружби народів, де у них був запланований свій мітинг.

Прихильники прогресивного соціалізму мирно поспостерігали деякий час за мітингом КПУ.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування