Мороз визначився з комітетом, в якому він би хотів працювати

Середа, 1 травня 2002, 17:03
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз планує в новому парламенті працювати в комітеті з питань правової політики, однак не претендує на посаду його голови.

"Я хочу працювати в правовому комітеті, оскільки я бачу свою задачу (в парламенті) в зміні системи влади", - сказав він в середу у Києві в інтерв'ю журналістам.

Відповідаючи на питання про те, чи прагне він зайняти посаду спікера, Мороз відповів: "Це не мені вирішувати, якщо мені запропонують і погодяться на ті принципи, які я відстоюю, то я не відмовлюся, однак наполягати не буду".

На думку Мороза, правовий комітет повинен ініціювати внесення змін до Конституції, до діяльності судової системи, розробити нову схему взаємовідносин між представницькими органами місцевої влади і виконавчими структурами.

Кажучи загалом про те, на які керівні посади в новому парламенті претендує СПУ, лідер партії сказав: "Ми не претендуємо на якісь особливі преференції, однак ми готові брати участь в розподілі керівних посад всіх рівнів".

Так, на думку Мороза, на посаду глави комітету з питань науки і освіти міг би претендувати Станіслав Ніколаєнко (обраний при підтримці СПУ за мажоритарним округом №187), комітету з питань будівництва, транспорту і зв'язку - Юрій Луценко (обраний за партсписком СПУ). У комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу міг би працювати Микола Рудьковський (партсписок СПУ), а в аграрному комітеті - Микола Мельник (партсписок СПУ).

Серед важливих парламентських комітетів, на роботу в яких будуть претендувати члени фракції Соцпартії, Мороз також назвав бюджетний, міжнародний і комітет з питань фінансів і банківської діяльності.

У той же час лідер СПУ особливо підкреслив, що "виступає проти того, щоб більшість, тим більше ситуативна, мала якісь переваги при розподілі керівних посад в парламенті". "Не можна допустити того, що було зроблено при так званій оксамитовій революції", - сказав Мороз, підкресливши, що всі обрані до парламенту депутати мають право претендувати на керівні посади.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування