На Великдень Кучма ударив у дзвін

Неділя, 5 травня 2002, 16:14
Президент України Леонід Кучма ніч з суботи на неділю провів на пасхальному богослужінні у Володимирському соборі в Севастополі.

"Відродити, в тому числі, і душу людей - це найважча справа, але вона поступово все-таки виконується, і ми бачимо наяву, як це відбувається", - сказав президент в інтерв'ю журналістам після закінчення літургії на древньому Херсонесі.

Після богослужіння Кучма ударив у відомий херсонеський дзвін, який до цього мовчав кілька років. За твердженням митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря, звук цього дзвону повинен "з'єднати нашу прекрасну державу - Україну".

Богослужіння в соборі Святого Рівноапостольного Князя Володимира, який розташований на місці його ймовірного хрещення, проводилося в нинішньому році вперше після початку відновлювальних робіт.

Собор, побудований у другій половині 19-го століття, був сильно зруйнований в 1944 році, під час Великої Вітчизняної війни. У грудні 1999 року під патронатом президента України корпорація "Укрреставрація" почала відновлювальні роботи на замовлення Управління охорони пам'яток історії, культури та історичного простору Києва.

Перший етап реставрації був завершений в липні 2001 року урочистою церемонією установки освяченого хреста на куполі храму. У ході розрахованого на п'ять років другого етапу реставрації мають бути розписані стіни і купол собору, відтворено його внутрішнє оздоблення.

У неділю в Севастополі також відбудеться пасхальний хресний хід, який пройде по одному з центральних проспектів міста. Потім на головній площі Нахімова буде відслужено пасхальний молебень.

Кучма перебуває в Криму на відпочинку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News