Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна - найбільший у світі осередок кіберзлочинності

Понеділок, 6 травня 2002, 16:03
У дослідженні, надрукованому американською фірмою ClearCommerce, Україна називається осередком кібершахрайства. За даними ClearCommerce, в Україні здійснюється більшість шахрайських операцій з кредитними картками.

Після України з невеликим відривом в "чорному списку" йдуть Індонезія та Югославія. ClearCommerce стверджує, що продавці, які приймають онлайнові замовлення на товари, з'ясували, що 20% всіх замовлень, що виходять з України, є шахрайськими - "замовники" використовують вкрадену інформацію з кредитних карток.

Інтернет-торговці можуть розпізнавати розташування комп'ютерів, з яких здійснюються замовлення, використовуючи програмне забезпечення, які відстежує IP-адреси покупців. Онлайнові торговці, які використовують таке ПЗ, мають більше шансів пересвідчитися в тому, що замовлення, які надходять з України, є справжніми, а кредитні картки - дійсними.

Онлайнові шахраї не викрадають самі кредитні картки з гаманців, а отримують інформацію про них від своїх спільників, які працюють з кредитними картками клієнтів в ресторанах та магазинах, говорить Катерина Вінницька, заступник директора департаменту розвитку бізнесу кредитних карток в банку "Надра". За словами Вінницької, в той час як викрадення або зникнення кредитної картки можна швидко помітити і повідомити про це в банк, несанкціоноване використання інформації з кредитної картки часто залишається непомітним для клієнта. Принаймні, доти, поки він не починає отримувати рахунки за товари, які він не замовляв.

Сетевой Weekly

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...