КІНАХ та СЕМИНОЖЕНКО ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ДЕПУТАТСЬКОГО МАНДАТА

Вівторок, 7 травня 2002, 11:30
Чинний прем'єр Анатолій Кінах прийняв рішення відмовитися від мандату народного депутата України "на користь професійній роботі в уряді". Про це ідеться у його заяві, вміщеній на сайті Кабінету міністрів.

Кінах пояснює, що прийняв таке рішення, "усвідомлюючи всю повноту персональної відповідальності за соціально-економічний розвиток країни, необхідність забезпечення ефективної діяльності органів державного управління".

"За останній період темпи зростання національної економіки є одними з найвищих в Європі. Сьогодні дуже важливо закріпити і розвити позитивні тенденції, забезпечити сталий розвиток країни, підвищити добробут людей".

Кінах висловив надію, що його вибір "певною мірою сприятиме зосередженню народних депутатів на скорішому вирішенні організаційних питань роботи Верховної Ради України, прискорить розгляд і ухвалення вкрай необхідних для країни законодавчих актів".

Прем'єр також повідомив, що головні завдання розвитку України уряд виклав у "програмі діяльності Кабінету міністрів України, що є невід’ємною частиною послання президента України до Верховної Ради України".

За словами Кінаха, "одним з найголовніших пріоритетів проекту програми є поступове подолання бідності".

Також у вівторок стало відомо, що віце-прем`єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко також відмовився від депутатського мандата і залишається працювати в уряді. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Партії регіонів, головою якої є Семиноженко.

Семиноженко, як і Кінах, пройшов до парламенту за списком блоку "За єдину Україну!".

За списком блоку "За єдУ" до парламенту пройшли 35 осіб. Таким чином, після рішень Кінаха та Семиноженка залишитись працювати в уряді, ЦВК, відповідно до закону про вибори, має зареєструвати народними депутатами двох наступних кандидатів зі списку блоку "За єдину Україну!". Під №36 у списку цього блоку йде голова Державного департаменту продовольства Міністерства аграрної політики Леонід Сватков, під №37 - народний депутат ВР попереднього скликання Людмила Супрун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування