Лавринович входить у роль "міністра юстиції"

Вівторок, 7 травня 2002, 17:07
Новопризначений міністр юстиції України Олександр Лавринович не збирається проводити "революційних" кадрових змін у міністерстві, і має свою програму дій.

"Програма дій є, і вона передбачає не революцію, а роботу у найбільш важливих і "болючих" напрямах, які з'явилися за останні декілька років", - сказав він у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, міністр не виключив, що у ході такої роботи потрібно буде провести "незначні, а на окремих дільницях, можливо, й істотні кадрові зміни". "Нам необхідно закінчити комплектування керівного складу системи державної служби міністерства, я маю на увазі державного секретаря і його заступників, але ці рішення будуть приймати без широкої кампанії кадрових змін", - сказав він.

Найбільш важливими напрямами діяльності Мінюстиції Лавринович назвав "підвищення ролі міністерства у системі нормотворчості у плані розробки пропозицій для президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради України". "Інші напрями, які сьогодні мають певні проблеми у реалізації і які необхідно вирішувати, - це забезпечення виконання вироків і реєстрація нормативних актів, які видаються системою органів влади", - відзначив міністр.

Крім того, однією першочергових завдань голова міністерства назвав завершення роботи над Цивільним і Господарським кодексами України.

Лавринович висловився за необхідність реалізації закону "Про судоустрій", який вступає у дію з 1 червня нинішнього року. "Потрібно забезпечити можливості для реалізації судової реформи, яка закладена у законі", - підкреслив міністр.

На його думку, "визначальна роль і відповідальність міністерства" при реалізації судової реформи лежить у підготовці нових процесуальних кодексів - Цивільно-процесуального, Карно-процесуального і Господарсько-процесуального. "Це ті великі правові документи, які потрібно підготувати для забезпечення проведення серйозних змін у судовій владі", - підкреслив міністр.

Разом з тим, Лавринович відзначив "певну проблематику цього закону". "Ми готові внести конкретні пропозиції, направлені на його удосконалення, адже робота над цим велася від дня прийняття цього закону парламентом", - відзначив він.

Говорячи про призначення на посаду міністра, Лавринович нагадав, що почав працювати у системі юстиції з серпня минулого року, коли був призначений на посаду держсекретаря міністерства.

"Я зробив свій вибір на користь роботи у системі юстиції ще в минулому році, і зараз, коли стало питання про прийняття рішення - або повернутися до законодавчої роботи або залишитися працювати у міністерстві, я зробив свій вибір на користь останнього", - підкреслив він, і продовжив: "Я сподіваюся, що зможу внести свій внесок у розвиток системи юстиції й організацію правової реформи України".

Відповідаючи на питання агентства про те, як сприйняли його рідні нове призначення, Лавринович сказав: "Моя сім'я за ці довгі роки звикла до різних змін, які відбуваються у моїй службовій кар'єрі, і більше ніж вони послідовних і вірних вболівальників у мене немає".

Як повідомлялося раніше, у вівторок президент України Леонід Кучма підписав указ про призначення Лавриновича міністром юстиції. Раніше цю посаду займала Сюзанна Станік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування