"Шахтар" був за крок від ще однієї сенсації

Вівторок, 7 травня 2002, 20:32
Один з претендентів на золото чемпіонату України донецький "Шахтар" ледве не став автором чергової неприємної сенсації для своїх вболівальників, вирвавши лише на останніх хвилинах перемогу в сімферопольської "Таврії" з рахунком 0:1. Переможний гол на 81-ій хвилині матчу провів ударом головою Сергій Попов.

Опоненти "Шахтаря" київські динамівці також в гостях переграли автора нічиєї в минулому турі з командою Скали - запорізький "Металург"- з рахунком 3:1. Вже на 4-ій хвилині гри Чернат виявився найспритнішим в штрафній господарів і відкрив рахунок точним ударом повз захисників та воротаря –1:0. Проте вже на 17-ій хвилині після помилок центральних захисників "Динамо" Головка та Федорова, а також Дмитруліна, запорожці спочатку струснули поперечину воріт Реви, а потім після рикошету Демченко ударом приблизно з 11-метрової позначки зрівняв рахунок – 1:1. Вийшли вперед чемпіони на початку другого тайму після удару ще одного легіонера киян Гавранчича. А остаточний рахунок 3:1 на користь "Динамо" ударом зі штрафної у 9-ку встановив Валентин Белькевич. За декілька хвилин до закінчення гри футболісти "Металурга" забили гол, проте арбітр зустрічі зафіксував сумнівний офсайд.

З матчів 21-го туру варто відзначити важку перемогу з рахунком 3:2 донецького "Металурга" над "Кривбасом", яка вивела команду Альтмана на третє місце, а також перервала безпрограшну серію криворіжців. Відквитався за розгром у Києві і "Металіст", який забив чотири "сухих" м‘ячі у ворота "Закарпаття".

За 5 турів до закінчення чемпіонату відрив між "Динамо" та "Шахтарем" як і раніше складає 4 очка, які ледве сьогодні не переросли в шість. Загострилася і боротьба за третє місце, нині на бронзу та вихід в єврокубки претендують донецький та запорізький "Металурги", дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст". До того ж відзначимо і той факт що після сьогоднішньої перемоги "Шахтар" забезпечив собі друге місце в чемпіонаті України та вихід до Ліги Чемпіонів, а шанси на олото поки не великі у гірників.

"Металург" З - "Динамо" 1:3
Голи: Демченко 17 - Чернат 4, Гавранчіч 50, Белькевич 75
Металург: Глущенко, Мельник, Іванов, Ратій, Беньо, Лапко, Модебадзе, Демченко, Савінов, Годін, Смірнов.
Динамо: 12.Рева, 4.Головко, 6.Дмитрулін, 8.Белькевич, 10.Чернат, 11.Пеєв, 14.Гусін, 16.Шацьких, 17.Федоров, 24.Боднар, 32.Гавранчіч.


"Таврія" - "Шахтар" 0:1
Гол: Попов 81

Таврія: Бажан, Чижевський, Пірву, Донюшкін, Гігіадзе, Заяц, Котюк, Трапаідзе, Мітрофанов, Гайдаш, Браіла
Шахтар: Шутков, Старостяк, Глевецкас, Ассан, Флоря,Тимощук, Гай, Левандовськи, Зубов, Воробей, Агахова

"Карпати" - "Поліграфтехніка" - 0:0

"Металург" Д - "Кривбас" - 3:2
Голи: Матвєєв 10, 75, Шищенко 45+2 - Мусолітін 43, Кудінов 56

"Металіст" - "Закарпаття" - 4:0
Голи: Головко 41, Пушкуца 81, 83, 85

"Металург" М - "Дніпро" - 0:0

"Арсенал" - "Ворскла" - 0:0

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування