Чорномирдін не дасть втягнути Росію у касетний "бруд"

Середа, 8 травня 2002, 12:50
Посол Російської Федерації в Україні Віктор Чорномирдін виступає проти "втягування" Росії у касетний скандал у зв'язку зі зверненням колишнього майора держохорони України Миколи Мельниченка до президента РФ Володимира Путіна.

"Я вважаю, що немає потреби втягувати сюди і Росію", - сказав посол у середу у Києві в інтерв'ю журналістам. Чорномирдін також висловив думку, що "такі записи сьогодні неважко зробити під будь-яку ситуацію".

"Ми не знаємо, що це таке, було це чи ні. Це - бруд, і в цьому бруді ми не хочемо брати участь. Я не розумію, чому навколо цього ведуться розмови: є служби, і є кому розбиратися", - сказав він.

Послу також не відомо, чи є таке звертання Мельниченка у Москві, чи ні.

3 травня нинішнього року Мельниченко звернувся за допомогою до президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з ситуацією, що виникла навколо зроблених ним записів розмов президента України Леоніда Кучми. За словами колишнього майора держохорони, на засідання Великого Журі 9 травня 2002 року йому наказали привезти з собою записи, що залишилися у нього й обладнання, яке використовувалося для них, будь-які блокноти і записки, що стосуються записів, а також копії листів, направлені ним або його адвокатами у Міністерство юстиції США.

Мельниченко стверджує, що не може виконати вимогу про передачу всіх записів, що є у нього, оскільки "вони містять конфіденційну інформацію про Україну й інші країни, включаючи Росію", і сподівається, що відповідний орган виконавчої влади РФ письмово звернеться до Міністерства Юстиції США з проханням не вимагати від Мельниченка видачі конфіденційної інформації, що стосується інтересів Росії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування