Фракція "Єди" збільшиться у чотири рази

Середа, 8 травня 2002, 13:55
Представники парламентських сил, що входять до депутатської робочої групи, на засіданні у середу не прийшли до єдиної думки про принципи розподілу парламентських портфелів.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов.

За його словами, існує дві пропозиції: обирати керівництво або пропорційно кількості парламентаріїв, які ввійдуть у фракцію, або відповідно до кількості депутатів, що пройшли у парламент за партсписками.

Турчинов повідомив, що кількість депутатів, які планують ввійти у фракції "значно відрізняються від чисельності депутатів, що подолали 4%-й бар'єр за партсписками".

Зокрема, сказав Турчинов, фракція "Єдина Україна" планує "збільшитися майже в 4 рази". За його словами, в "Єдиної України" може бути "більше 170 депутатів при тому, що тільки 35 чоловік пройшли за партсписками блоку "За єдину Україну".

БЮТ, сказав Турчинов, пропонує розподілити портфелі пропорціонально кількості депутатів (у кожній фракції), що пройшли у Верховну Раду за списками, затверджених Центрвиборчкомом 15 квітня.

Турчинов вважає, що якщо буде створена окрема фракція мажоритарників, вони також мають право взяти участь у розподілі парламентських постів.

Крім того, Турчинов повідомив, що члени робочої групи не дійшли єдиної думки про кількість парламентських комітетів. Зокрема, БЮТ пропонує залишити їх число таким же, як у парламенті третього скликання (24), тоді як блок "За єдину Україну" пропонує збільшити їх кількість.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування