МЕЛЬНИЧЕНКО ГОТОВИЙ ВІДДАТИ ПЛІВКИ МІНЮСТУ. Але не всі

Четвер, 9 травня 2002, 16:55
Колишній офіцер охорони президента України Микола Мельниченко, який в четвер у Сан-Франциско знову буде свідчити перед Великим Журі, заявляє, що готовий віддати американському правосуддю матеріали, "в яких є склад злочину і власне дії, направлені на порушення американських законів і міжнародних угод".

Про це Микола Мельниченко заявив в телефонному інтерв'ю, про яке повідомив в середу український телеканал "СТБ".

"Ув'язнення в американську тюрму мені загрожує, якщо я не віддам без юридичних підстав все, що вони вимагають від мене", - сказав колишній офіцер охорони.

Зазначивши, що йому допомагають українські депутати Олександр Мороз і Олександр Жир, Мельниченко висловив надію на те, що вони зможуть знайти "взаєморозуміння з Міністерством юстиції США у тому, щоб знайти шлях, щоб їм передати факти, що свідчать про порушення американських законів тими або іншими вищими посадовими особами України, про факти відмивання грошей на території Америки, також пов'язаними зі справою Лазаренка".

Колишній охоронець заявив: "Я хочу пройти весь переговорний процес з керівництвом Міністерства юстиції США для того, щоб відстояти точку зору, і щоб вони не вимагали від мене всіх записів, на яких є державна таємниця".

"І мені хочеться, я сподіваюся, що мені в цьому допоможуть інші посадові особи - якщо не з України, то хоча б з Росії", - сказав Мельниченко, нагадавши, що звернувся до президента РФ Володимира Путіна і повідомив йому, що 9 травня повинен віддати Великому Журі всі записи, які є у нього.

"Я сподіваюся на те, що хоча б президент Путін зацікавлений і допоможе мені в тому, щоб конфіденційна інформація, яка стосується інтересів Росії, не була вилучена у мене і віддана в розпорядження Сполучених Штатів Америки", - сказав Мельниченко.

"Я звертаюся до людини, яка, як я вважаю, захищає державні інтереси Росії, а тим самим захищаються автоматично й інтереси України", - заявив колишній офіцер охорони президента України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування