Лужний та "Арсенал" - чемпіони Англії

Четвер, 9 травня 2002, 19:21
Лондонський "Арсенал", в складі якого виступає українець Олег Лужний за тур до фінішу став чемпіоном Англії. До того ж, лондонці зробили золотий дубль, вигравши у суботу і Кубок Англії. Для Лужного перемога "канонірів" є також історичною, оскільки вперше футболіст з України став чемпіоном англійської Прем‘єр-Ліги.

До цього титулу "Арсенал" йшов чотири роки і в середу, обігравши на "Олд Траффорд" своїх головних конкурентів з "Манчестер Юнайтед", команда з Лондона тріумфуально закінчила сезон. В цьому матчі як і в декількох попередніх, Лужний не грав через травму, проте внесок українець зробив вагомий, виступаючи в стартовому складі майже половину сезону.

У вчорашньому ж матчі підопічним Арсена Венгер вистачило б і одного очка, однак "каноніри" добилися максимального результату. На 57-ій хвилині єдиний гол у них забив Сільвен Вільторд.

Тренер "МЮ" сер Алекс Фергюсон відзначив, що переможна серія "канонірів", яка складалася з 14 матчів заслуговує на повагу, проте потім додав, що такого слабкого чемпіона в Англії ще не було... І не заспокоюючись підкреслив, що виграв не "Арсенал", а програла його команда.

В свою чергу тренер тріумфаторів Арсен Венгер після матчу похвалив своїх гравців за виявлену волю до перемоги і характер в довгому і важкому чемпіонаті.

"Ми набрали 84 очка, зробили "дубль", не програли жодної гри на виїзді, вигравши 14 з них, забивали в кожній грі. Це - чудово", - заявив Венгер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News